Міністэрства аховы здароўя ЗША хоча больш гнуткіх правілаў канопляў

дзверы Кампанія Team Inc.

вырошчванне канопляў

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services heeft de Drug Enforcement Agency (DEA) opgeroepen om de federale regels inzake cannabis te versoepelen. De drug is illegaal op federaal niveau, ondanks dat 40 van de 50 Amerikaanse staten wetten hebben aangenomen die het gebruik ervan in een of andere vorm legaliseren.

Каноплі valt momenteel in dezelfde klasse drugs als heroïne en LSD. Als de DEA haar classificatie wijzigt, zou dit de grootste verandering in het Amerikaanse drugsbeleid in decennia kunnen betekenen.

Cannabisclassificatie

Wiet is momenteel geclassificeerd als een Schedule 1-medicijn onder de Controlled Substances Act, wat betekent dat het geen medisch gebruik kent en een grote kans op misbruik heeft. De wijziging zou het in lijn brengen met geneesmiddelen waarvan vermeld staat dat ze een laag potentieel voor afhankelijkheid en misbruik hebben. Ketamine, anabole steroïden en medicijnen die tot 90 milligram codeïne per dosis bevatten, vallen onder die classificatie.

Vorig jaar vroeg president Joe Biden zijn procureur-generaal en minister van Volksgezondheid om toezicht te houden op een onderzoek naar de vraag of cannabis als een minder ernstige drug moet worden vermeld. Een voorstel werd dinsdag door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) aan de DEA gepresenteerd. Als onderdeel van dit proces heeft HHS een wetenschappelijke en medische evaluatie uitgevoerd ter overweging door de DEA.

De aanbeveling houdt in dat cannabis niet helemaal van de lijst van de Controlled Substances Act wordt verwijderd. Wel zou cannabis van scedule 1 naar 3 gaan op deze lijst. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat verder onderzoek eenvoudiger wordt en het bankwezen vrijer kan opereren in deze branche. Momenteel zijn de meeste marihuanabedrijven in de VS gedwongen om met contant geld te werken  als gevolg van belastingwetten die banken verbieden geld te verwerken dat is gegenereerd uit de verkoop van cannabis.

Uit opiniepeilingen blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen een of andere vorm van legalisering van de drug steunt. Cannabis is legaal voor recreatief gebruik door volwassenen in 23 staten, waaronder alle westkuststaten en in Washington DC. Het is toegestaan ​​voor medisch gebruik in 38 staten.

Крыніца: bbc.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Пакінуць каментар

[adrotate banner="89"]