Libanon staat op het punt de cannabisteelt te legaliseren

door drugsinc

Libanon staat op het punt de cannabisteelt te legaliseren

Gezien de groeiende acceptatie van marihuana als recreatief en medicinale drugs in de wereld, is er een groeiend sentiment in Libanon dat er stappen moeten worden gezet om het medicijn te legaliseren.

In juli 2018 werd een wetsontwerp in het parlement geïntroduceerd dat de teelt van marihuana voor medische en industriële doeleinden legaliseert. Het wetsvoorstel is nu eindelijk goedgekeurd door het parlement op 26 februari.

De langverwachte eerste stap in de legalisatie van het medicijn is eindelijk gezet. Het wetsvoorstel is echter extreem strikt over hoe het de groei en teelt van marihuanagewassen reguleert.

De inspanning volgt op een plan van 2018 door wereldwijd adviesbureau McKinsey & Co. om de economie in Libanon, een van de landen met de grootste schuldenlast, nieuw leven in te blazen. De medische cannabis- en industriële hennepindustrieën van Libanon zouden worden geregeerd door wet- en regelgeving van wetgevers.

Particuliere farmaceutische bedrijven zouden de zaden en zaailingen aan boeren in de Bekaa leveren en, tijdens de oogst, de gewassen inspecteren om te controleren of er niets ontbreekt.

De Bekaa-vallei in Libanon is al lang bekend om zijn marihuanavelden. Het is bekend geworden als een van de belangrijkste regio’s voor het kweken van cannabis ter wereld en produceert cannabis van de beste kwaliteit. Het wordt vervolgens tot hasj verwerkt door de hars te extraheren.

“De Bekaa-vallei wordt beschouwd als een van de beste landen voor het cultiveren van cannabis, dat is geclassificeerd als een van de beste soorten ter wereld en het bevat niet meer dan 1 procent verdovende middelen.” – Minister van Landbouw Abbas Mortada, via Asharq Al-Awsat

Volgens het McKinsey-plan zou een legale Libanese cannabisindustrie elk jaar tot $ 1 miljard USD aan inkomsten kunnen genereren.

“Als we een kilo voor vijftig dollar verkopen, zouden we de Libanese boeren ondersteunen en een geweldig rendement voor de staat veiligstellen,” zei Mortada. “Maar als we naar fabrieken en farmaceutische fabrieken gaan, dan verdubbelen de winsten, naast de mogelijkheid dat deze wet buitenlandse bedrijven ertoe aanzet om in Libanon te investeren met als doel drugs te produceren.”

Het plan is niet zonder enige controverse: Ismail Sukariyeh, de president van de National Health Authority, heeft de verwachte financiële opbrengsten van legalisatie in twijfel getrokken en gewaarschuwd voor een uitgebuite industrie.

“Gebaseerd op mijn ervaring op medisch gebied, in een versleten land dat geen wetten toepast, zal de cannabisteeltwetgeving leiden tot overtredingen van sommige ziekenhuizen en medische instanties, naast een monopolie op hun export,” zei Sukariyeh in het verslag.

De Verenigde Naties vermelden dat Libanon momenteel als op twee na meest voorkomende bron voor hasj in de wereld staat.

Bronnen o.a. CannabisLaw (EN), CannabisReportWorld (EN), Ganjapreneur (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]