MEB е одобрен од Европската комисија како правна состојка за козметика и нега на кожата

Европската комисија го одобрува ЦБГ како легална состојка за козметика и нега на кожата

Европската комисија додаде канабигерол (CBG) во базата на податоци за козметички состојки на ЕУ (наречена „Козинг“), со што соединението е безбедно за ...

Прочитај повеќе
Првата клиничка правна медицинска клиника во Шкотска привлече над 500 пациенти во текот на првата недела

Првата легална клиника за медицински канабис во Шкотска привлекува над 500 пациенти во првата недела

Првата легализирана клиника за канабис во Шкотска соопшти дека пречекала повеќе од 500 нови пациенти во Шкотска за време на нејзината недела на отворање ...

Прочитај повеќе
2021-05-04-Улични лекови отруени со бензоси доведуваат до повеќе смртни случаи

Уличните лекови затруени со бензови доведуваат до повеќе смртни случаи

Советник за политика за дрога од градот Ванкувер предупредува на опасна улична дрога која ги заситува илегалните залихи на Британска Колумбија на истите ...

Прочитај повеќе
Завршено спојувањето на Tilray и Aphria: Создадена е најголемата компанија во светот за плевели врз основа на приходите

Спојување на Tilray Inc. и Aphria Inc. заокружено: најголемата компанија за канабис во светот според приходите

Канадските компании за канабис Tilray Inc. и Aphria Inc. објави минатиот понеделник, по одобрувањето на акционерите на двете компании, завршувањето на ...

Прочитај повеќе
Прв европски технолошки забрзувач на медицински канабис во Малта

Прв европски технички забрзувач на медицински канабис во Малта

Малта Ентерпрајз ќе обезбеди 2,5 милиони евра поддршка за првиот европски технички забрзувач Медицински канабис наречен TechforCann ЕУ во ...

Прочитај повеќе
Зошто финска компанија за пијалоци го рекламира својот пијалок CBD како „не за продажба“

Зошто финска компанија за пијалоци го рекламира својот пијалок CBD како „Не се продава“

Финската компанија за пијалоци YSUB сака да привлече внимание на строгото законодавство за канабис во is со неверојатна рекламна кампања „Не за продажба“.

Прочитај повеќе
Психоделичен лекар „АТАИ“, науката за живот сака да собере 100 милиони УСД на почетната публикација

Психоделичен производител на лекови ATAI Life Science има за цел да собере 100 милиони УСД за ИПО ИПО

Фирмата ATAI Life Science, производител на психоделична дрога поддржана од милијардерот инвеститор Питер Тиел, неодамна објави дека планира ...

Прочитај повеќе