Faranse gbesele tita HHC

nipa Ẹgbẹ Inc.

hhc gummies

Producten die HHC bevatten, een molecuul dat is afgeleid van cannabis, zijn deze week in Frankrijk verboden. Op 13 juni werd HHC geclassificeerd als een drug en is de verkoop aan banden gelegd.

HHC-producten, verkocht in de vorm van gedroogde bloemen, oliën, harsen of dampvloeistoffen, kunnen worden ingenomen, gerookt of ingeademd. Het is in Frankrijk en de rest van Europa populair geworden als de legale versie van cannabis. het is niet alleen online verkrijgbaar, maar ook in een groot aantal winkels die cbd verkopen.

Gbesele lori HHC

Het besluit is gebaseerd op onderzoek dat aantoont dat HHC “hetzelfde risico op misbruik en afhankelijkheid met zich meebrengt als cannabis”, zei het Franse Nationale Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (ANSM) maandag. “We hebben besloten om hexahydrocannabinol (HHC) en twee van zijn derivaten – HHC-acetaat (HHCO) en hexahydroxycannabiphorol (HHCP) – toe te voegen aan de lijst van verdovende middelen. Als gevolg hiervan zullen met name hun productie, verkoop en gebruik worden verboden in Frankrijk vanaf 13 juni 2023”, meldt ANSM in een verklaring.

Op 15 mei kondigde minister van Volksgezondheid François Braun zijn voornemen aan “om de consumptie en verkoop van HHC te verbieden”. “Mijn ministerie is gemobiliseerd om de gezondheid van de Fransen te beschermen en verslaving te bestrijden”, twitterde hij. Frankrijk sluit zich aan bij Oostenrijk, België, Denemarken en het VK in het verbieden van de stof, terwijl zeven andere EU-landen dit jaar maatregelen hebben genomen om het te beheersen.

Snelle verspreiding

HHC verscheen eind 2021 op de drugsmarkt in de Verenigde Staten en werd voor het eerst gespot in Europa in mei 2022, toen het in beslag werd genomen door douanebeambten, aldus ANSM. Acht maanden later was het in meer dan 70 procent van de EU-lidstaten geïdentificeerd. Sinds HHC voor het eerst in Europa werd aangetroffen, zijn er twee andere synthetische cannabisproducten op het continent ontdekt: HHC-acetaat (HHCO) en hexahydrocannabiphorol (HHCP). Het verbod komt slechts enkele weken nadat het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) een rapport over de stof had gepubliceerd, waarin werd gewaarschuwd dat het in 20 EU-lidstaten en Noorwegen was geïdentificeerd, maar in de meeste niet werd gecontroleerd.

ANSM baseerde zijn beslissing op werk dat is uitgevoerd door beoordelings- en informatiecentra voor drugsverslaving en verslavingszorg. Uit het onderzoek bleek dat de chemische structuur van deze producten dichtbij die van delta-9 tetrahydrocannabinol (delta-9 THC), geclassificeerd als een verdovend middel, ligt. Wetenschappers zijn al lang op de hoogte van het molecuul, maar de afgelopen maanden hebben gezondheidsautoriteiten in verschillende landen – Europa en de Verenigde Staten – geconstateerd dat het steeds vaker online of in winkels wordt verkocht. Er is een gebrek aan getoetst onderzoek naar het effect van HHC op het lichaam, hoewel het EWDD zei dat het op basis van een klein aantal laboratoriumonderzoeken in grote lijnen vergelijkbare effecten lijkt te hebben als THC, de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis.

Orisun: rfi.fr (EN)

Awọn nkan ibatan

Fi kan ọrọìwòye

[asia adrate = "89"]