Thaise wetgevers willen cannabisregels aanscherpen

door Team Inc.

cannabis-plant

Thaise wetgevers blijven aandringen op een overkoepelende wet op het gebruik van cannabis voor medische en onderzoeksdoeleinden. Dit omdat er in het land veel rond het groene goud is gelegaliseerd zonder de juiste regelgeving vinden deze instanties.

Vorig jaar werd Thailand het eerste land in Zuidoost-Azië dat cannabis decriminaliseerde. Echter is er te weinig tijd besteed aan regelgeving en maatregelen rond gebruik.

Nieuwe cannabiswetgeving

De nieuwe wet zal zich richten op een industrie die naar verwachting de komende jaren een waarde van 1,2 miljard dollar zal hebben, waarbij cannabiswinkels zullen ontstaan ​​in de hoofdstad Bangkok en op toeristische hotspots, zoals het vakantie-eiland Phuket.

“Cannabis zal bestemd zijn voor medische doeleinden en onderzoek”, zegt Saritpong Kiewkong van de Bhumjaithai-partij, die het voortouw nam bij de decriminalisering en nu het op één na grootste onderdeel is van de uit elf partijen bestaande coalitieregering van Thailand.

Er is op dit moment ook geen gedegen beleid voor recreatief gebruik. Dat zorgt voor bizarre situaties. Het wetsontwerp daarvan zal naar verwachting een jaar in beslag nemen om te worden afgerond en aangenomen. Het heeft onder andere betrekking op vergunningen voor het kweken van planten, verkoop en distributie en strengere maatregelen tegen de verkoop in tempels, scholen en pretparken.

Bron: Reuters.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]