Home Aandelen & financieel Megabedrijf Uber zet eerste stap op de cannabismarkt

Megabedrijf Uber zet eerste stap op de cannabismarkt

door Ties Inc.

2021-11-24-Megabedrijf Uber zet eerste stap op de cannabismarkt

Iedereen kent Uber. Van de goedkope ’taxi’s’ of van de app Uber Eats. Het bedrijf zet nu zijn eerste grote stap in de cannabissector. Uber Eats-gebruikers in Ontaria kunnen binnenkort cannabisproducten bestellen in de app.

Klanten kunnen bestellingen plaatsen bij cannabisretailer Tokyo Smoke en ze vervolgens ophalen bij een winkel in de buurt. Of dit aanbod ook verder wordt uitgebreid in Canada en de VS is nog niet bekend. Uber Eats-gebruikers moeten hun leeftijd in de app verifiëren en kunnen dan hun bestellingen binnen een uur ophalen, aldus het bedrijf.

Uber cannabis

De Canadese marihuanamarkt is ongeveer CAD $ 5 miljard (£ 3 miljard; $ 4 miljard) per jaar waard. Volgens de Canadese wet is het gebruik van marihuana sinds 2018 legaal, maar het is nog steeds illegaal om het te leveren. Uber heeft al een tijdje zijn zinnen gezet op de bloeiende cannabismarkt. In april zei CEO Dara Khosrowshahi dat het bedrijf zal overwegen om cannabis te leveren zodra dit is toegestaan ​​volgens de Amerikaanse wet.

Ondanks dat de verkoop van cannabis voor recreatief gebruik drie jaar geleden legaal werd in Canada, hebben illegale producenten nog steeds een groot deel van de verkoop in handen. Iets wat de regering een doorn in het oog is. Uber geeft aan dat hun samenwerking met Tokyo Smoke volwassenen in het land zal helpen om veilige, legale cannabis te kopen en illegale verkoop te bestrijden.

Groeiende cannabusiness

De Canadese cannabismarkt zal naar verwachting de komende jaren toenemen, waarbij het brancheonderzoeksbureau BDS Analytics verwacht dat de verkoop zal groeien tot $ 6,7 miljard in 2026.

“We zullen de regelgeving nauwlettend blijven volgen. Naarmate lokale en federale wetten evolueren, zullen we kansen onderzoeken met verkopers die in andere regio’s actief zijn”, aldus een Uber-woordvoerder. De vraag naar cannabisproducten groeide vorig jaar aanzienlijk omdat mensen tijdens de lockdown veel thuis waren.

Lees meer op bbc.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter