Grootste onafhankelijke studie ooit naar cannabisgebruik

door Team Inc.

2022-09-03-Grootste onafhankelijke studie ooit naar cannabisgebruik

Een Londense universiteit heeft een studie van 2,5 miljoen pond gelanceerd naar de effecten van cannabis op de hersenen. De Cannabis & Me-studie zal biologische factoren onderzoeken achter de verschillende effecten die mensen ervaren bij het gebruik van cannabis.

King’s College London wil dat 6.000 mensen deelnemen aan het onderzoek, dat de grootste onafhankelijke studie in zijn soort zou zijn. Onderzoekers zeiden dat de financiering van de Medical Research Council zou helpen bij het ontwikkelen van een beter begrip van de drug, die naar schatting door 200 miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt.

Interactie tussen cannabis en de hersenen

Er is meer onderzoek nodig naar de interactie van wiet met de hersenen. “In het VK blijft het voorschrijven van medicinale cannabis zeldzaam. “Onze studie is bedoeld om gegevens en hulpmiddelen te leveren die artsen in het VK en over de hele wereld, waar nodig, meer vertrouwen kunnen geven in het veilig voorschrijven van marihuana”, zei hoofdonderzoeker dr. Di Forti. “Het wordt dagelijks door velen recreatief maar ook om medicinale redenen geconsumeerd.”

Biologische samenstelling

Het doel is om het verband te begrijpen tussen de biologische samenstelling van een gebruiker en het effect dat cannabis op hem of haar heeft. Onderzoekers zullen een combinatie van virtual reality, psychologische en cognitieve analyse en DNA-testen gebruiken. Ze zullen ook kijken naar epigenetica bij deelnemers: hoe gedrag en omgeving van invloed kunnen zijn op de manier waarop genen werken.

Dr. Di Forti zei dat ze vooral geïnteresseerd was in het blootleggen van eventuele markers die verband houden met mogelijke problemen bij gebruikers, bijvoorbeeld geestelijke gezondheid of sociale problemen. Het team is op zoek naar deelnemers in de leeftijd van 18-45 jaar die in de omgeving van Londen wonen, die momenteel cannabis gebruiken of het minder dan drie keer of nooit eerder hebben gebruikt. De eerste stap voor deelnemers is het online invullen van een enquête van 40 minuten.

Bron: BBC.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]