Colombia geeft burgers illegaal verkregen activa van drugshandelaars

door Team Inc.

2022-09-04-Colombia geeft burgers illegaal verkregen activa van drugshandelaars

Colombia zal eigendommen, die in beslag zijn genomen van drugsbendes, terug geven aan het volk. President Gustavo Petro geeft aan dat deze illegaal verkregen activa, ter waarde van ongeveer 22 biljoen pesos ($ 4,9 miljard), ten goede moeten komen aan de normale burger.

Hij noemde boeren, vrouwenorganisaties, jeugdcollectieven en universiteiten. In eerste instantie werden deze inbeslaggenomen eigendommen als huizen, boerderijen en veel meer verkocht om slachtoffers van drugshandel te compenseren. Het verkopen van deze ‘besmette’ goederen is echter vaak een uitdaging. Kopers zijn bang dat er familie van de drugsbendes komt opdagen of paramilitaire leiders terugkeren van het uitzitten van straffen in de Verenigde Staten.

Einde van de war on drugs

“We moeten ervoor zorgen dat illegaal verkregen activa naar het Colombiaanse volk gaan. Dit zei Petro tijdens een evenement ter gelegenheid van de benoeming van functionarissen, waaronder het nieuwe hoofd van de anti-witwaseenheid van het land.
Petro, die in juni werd gekozen, heeft ambitieuze sociale programma’s beloofd die volgens hem een ​​begin zullen maken aan de war on drugs en onrecht in het land.

Bron: www.reuters.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]