skip to Main Content
Menu
Holy Smokes! Illegale Hennepkwekerij In Historische Kerk Gevonden

Holy smokes! Illegale hennepkwekerij in historische kerk gevonden

Spread the love ✌🏼

Verenigd Koninkrijk – Honderden cannabisplanten zijn gevonden in een buiten gebruik geraakte kerk in een klein dorpje in Staffordshire.

De voormalige United Reform Church in Armitage, tussen Rugeley en Lichfield, was omgebouwd tot een industriële cannabiskwekerij.

Meer dan 400 planten werden gevonden tijdens een politie-inval, terwijl er luchtkanalen, speciale lampen, powerbanks en houten frames waren geïnstalleerd om de planten te helpen groeien.

Een lokale bewoner Hazret M. is sindsdien gearresteerd en beschuldigd van het produceren van drugs.

Hij verscheen maandag voor de rechtbank in het North Staffordshire Justice Center en werd in voorlopige hechtenis genomen om vandaag opnieuw te moeten verschijnen voor de rechter.

De kerk, naast de Croft Primary School aan Rugeley Road, is een monumentaal pand uit 1820, maar is al meer dan 20 jaar niet gebruikt als gebedsplaats.

Hoofdinspecteur Mark Smith, die in Lichfield is gevestigd bij de Staffordshire Police, prees zijn officieren voor het in beslag nemen van de cannabis en voegde toe: “Ik ben blij dat deze vangst niet op straat terecht is gekomen en nu onder onze hoede is. Topwerk van de sergeant en collega’s.”

Een woordvoerster van de politie van Staffordshire zei: “Hazret M., 31 jaar oud, uit Rugeley Road, Armitage, is beschuldigd van het produceren van een gecontroleerde drug van klasse B nadat agenten vrijdag bijna 400 cannabisplanten in een kerk in Rugeley hadden ontdekt.”

‘Hij is in hechtenis genomen tot zijn volgende afspraak in de rechtbank.’

Bronnen o.a. BirmingHamMail (EN), ExpressStar (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top