skip to Main Content
Menu
Nieuw Platform Om Het Importeren Van Medicinale Cannabis Toegankelijker Te Maken

Nieuw platform om het importeren van medicinale cannabis toegankelijker te maken

Het importeren van medicinale cannabis in Europa wordt nu mogelijk gemaakt, doordat European Cannabis Holdings (ECH) een nieuw, eenvoudig en efficiënt platform lanceert om import onder licentie te realiseren.

Het eerste platform om het importeren van medische cannabis naar Europa te vergemakkelijken, is formeel in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd. Astral Health zal fungeren als toegangspoort tot de Europese cannabismarkt en een eenvoudig en efficiënt systeem bieden voor de vergunde import en distributie van goedgekeurde medische cannabisproducten. Duitse, Italiaanse, Franse en Spaanse marktaankondigingen zullen de komende weken volgen.

Ontwikkelingen gaande die echt levens kunnen veranderen

Het bedrijf zal Europese patiënten met chronische en slopende aandoeningen van levensbedreigende ziektes, de toegang willen geven tot de beste beschikbare medische cannabisproducten. Zij zullen voorzien in een gestroomlijnd systeem om producten toegankelijk te maken. De diensten van het platform omvatten ondersteuning voor verschillende markten, goedkeuringen, rekening houdend met regels, wetten en reguleringen maar ook onderwijs, training en strategie.

De lancering van het end-to-end platform volgt op de oprichting van een nieuwe joint venture in het Verenigd Koninkrijk tussen ECH en Miller & Miller Chemicals Ltd. De overeenkomst formaliseert hun bestaande werkrelatie als experts op dit gebied en is een teken van hun gezamenlijke inzet voor betere dienstverlening en toegang voor patiënten.

European Cannabis Holdings opende onlangs The Medical Cannabis Clinics, de eerste keten van gespecialiseerde medische cannabis klinieken in Groot-Brittannië. Zij bereikten tevens een historische mijlpaal door de invoer van de eerste bulklading van op cannabis gebaseerde medicijnen in het Verenigd Koninkrijk te faciliteren. Dit vond plaats na het besluit van het Home Office om het te legaliseren op recept, in november vorig jaar.

Ondanks de legalisatie zijn tot op heden slechts een handvol voorschriften voor medicinale cannabis geschreven, waarvan de overgrote meerderheid afkomstig is van The Medical Cannabis Clinics.

Medicinale cannabis importeren om de toegang te verbeteren

Dean Friday, ECH CFO & directeur, zei: “De lancering van Astral Health is een baanbrekende stap voorwaarts die de toegenomen markttoegang tot medicinale cannabis in heel Europa zal ondersteunen. De legalisatie van cannabis op recept in het VK heeft mensen met chronische ziekten hoop gegeven; de volgende stap is om ervoor te zorgen dat dit medicijn beschikbaar is voor degenen die het nodig hebben. Door de vergunde import van goedgekeurde medische cannabisproducten op een doorlopende contractuele basis door Astral Health te faciliteren, is dat waar we mee bezig zijn. “

John Miller van Miller & Miller, zei: “Ik ben verheugd om onze relatie met ECH te formaliseren om dit belangrijke nieuwe platform te lanceren. Het zal patiënten helpen toegang te krijgen tot de beste medische cannabisproducten op de markt, door het proces voor het brengen van hen in verschillende landen te stroomlijnen. Astral Health is een belangrijke stap naar het transformeren van het medische cannabislandschap in Europa. “

Toegang tot medische cannabisproducten heeft voordelen voor patiënten in heel Europa die lijden aan verschillende chronische en levensveranderende omstandigheden. Als onafhankelijk platform met een groeiend netwerk van relaties met wereldwijde cannabisproducenten, zal Astral Health een uniek kanaal bieden om de toegang tot betaalbare gezondheidszorg in heel Europa te verbeteren.

De oprichting van de nieuwe onderneming komt omdat de regelgevingsvooruitzichten in Europa en daarbuiten blijven verschuiven. Vorige maand heeft het Europees Parlement voor een niet-bindende resolutie gestemd om de landen van de Europese Unie aan te moedigen om de toegang tot medicinale cannabis te vergroten, en de Wereldgezondheidsorganisatie heeft ook verzocht om verwijdering van cannabis uit schema IV van het Enkelvoudig Verdrag van 1961 over verdovende middelen.

Lees meer op HealthEuropa (EN, bron) en OpenAccessGovernment (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top