Cannabis gevonden in parlementstuin in Nieuw-Zeeland

door Team Inc.

2022-04-02-Cannabis gevonden in parlementstuin in Nieuw-Zeeland

Er zijn wietplanten gevonden in de parlementstuin in Nieuw-Zeeland na een protest tegen de coronamaatregelen en de vaccinatieplicht.

Het coronaprotest bij het Nieuw-Zeelandse parlementsgebouw werd na ruim drie weken beëindigd, maar de demonstranten hebben wel wat achtergelaten in de parlementstuin: zaailingen van de cannabisplant. Deze week zag een man uit Wellington de planten tussen de rozen staan. Hij plaatste zijn vondst op sociale media. De man wilde anoniem blijven, maar een veldwachter van het parlement bevestigt inderdaad dat er een paar cannabisplantjes opkwamen.

Demonstranten zaaien cannabis

Een demonstrant die naar de locatie was teruggekeerd, vertelde dat de demonstranten verantwoordelijk waren voor het verspreiden van de zaden en dat “er waarschijnlijk nog vele zullen ontkiemen in de komende jaren”. De planten, die illegaal zijn in Nieuw-Zeeland, zijn vernietigd.

Het 23-daagse protest op het parlementsterrein van Wellington ging over de omstreden corona vaccinatieplicht, maar werd overschaduwd door samenzweringstheorieën, doodsbedreigingen, beledigend gedrag en een rel die eindigde in geweld en branden. Het terrein werd modderig en verkoold achtergelaten door kampeerders, die ook delen van de aangelegde tuinen verscheurden om kruiden, groenten en cannabis te planten.

Lees meer op theguardian.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]