Aandeel Canopy Growth stijgt na ontvangen licentie om hennep te verwerken in New York

door Team Inc.

2019-01-16-Aandeel Canopy Growth stijgt na ontvangen licentie om hennep te verwerken in New York

Wiet producent Canopy Growth maakte deze week bekend dat het een licentie heeft ontvangen om hennep te mogen verwerken in New York. Hennep is de bron van het bestanddeel cannabidiol, waar het populaire CBD-olie van wordt gemaakt.

De Cananadese cannabis producent wil 100 tot 150 miljoen dollar investeren in een vestiging in het zuidelijke gedeelte van New York. Het is daarmee hun eerste verwerkingsbedrijf van hennep buiten Canada. Canopy begeeft zich op de Amerikaanse markt een maand nadat president Donald Trump ’the US Farm Bill into law, legalizing hemp’ ondertekende.

“Canopy Growth is opgericht om innovatie te stimuleren binnen de cannabis en hennep industrie”, zegt voorzitter Bruce Linton in een persbericht. “In New York zien we mogelijkheden om producten te maken die het leven van mensen verbeteren.”

“Deze spannende, winstgevende nieuwe industrie is bovendien goed voor de werkgelegenheid.” Canopy’s investering is een gevolg van een eerdere deal met drankgigant Constellation Brands, zegt het bedrijf. In november investeerde het Amerikaanse Constellation Brands 4 miljard dollar in het Canadese Canopy.

Lees het volledige artikel op businessinsider.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]