Cannabis Factory gevonden in hartje Londen

door Team Inc.

23-01-2021-Cannabis Factory gevonden in hartje Londen

Zijn het nieuwe ontwikkelingen in het criminele circuit of is het slechts een incident? Nu er extreem weinig mensen over straat gaan wegens de lockdown, ligt drugscriminaliteit op de loer. In het verlaten financiële district van Londen is een ‘cannabisfabriek’ gevonden met ruim 800 wietplanten verstopt in een kelder.

Deze operaties zie je waarschijnlijk in meer gebieden omdat er door de pandemie veel minder mensen, en daarmee ogen en oren, op straat zijn die schimmige activiteiten waarnemen. Dat geeft criminelen vrij spel.

Cannabisfabriek in spookstad

In een van de drukste steden van de wereld ongezien een wietoperatie opzetten is niet gemakkelijk. Een stad die normaalgesproken nooit slaapt, is nu speelveld voor criminelen. Afgelopen week ontdekten politieagenten een volledig uitgeruste kelder met verlichting, ventilatiebuizen in een commercieel gebouw niet ver van de Bank of England. Door een sterke geur die in de verlaten hing, kwamen ze de illegale wietoperatie op het spoor. Volgens de City of London Police is dit de eerste keer dat er een cannabisplantage is gevonden in het financiële district van de stad.

Corona cannabis

De City of London, zoals het financiële district wordt genoemd, is leeggelopen. De Britse regering probeert een golf aan coronagevallen te stoppen. De Britse variant van het virus wordt gevreesd in Europa en leidde tot een avondklok in onder andere Nederland. Er wordt meer thuisgewerkt dan ooit, waardoor het gebied is veranderd in een soort spookdistrict. Een triest en vervreemdend beeld in één van de de drukste steden ter wereld. In het gebied bekend als Square Mile, waar de Bank of England, de Londons Stock Exchange en andere financiële bedrijven zijn geclusterd is drugscriminaliteit hoogst ongebruikelijk. Een woordvoerster van de City of London zei dat de politie die het district controleert gewoonlijk economische misdrijven zoals fraude behandelde.

Het is in Groot-Brittannië illegaal om cannabis voor recreatieve doeleinden te kweken, verkopen of gebruiken. De levering of het bezit van de drug kan leiden tot 14 jaar gevangenisstraf, een boete of beide. De politie zei dat twee mensen waren gearresteerd in het voortdurende onderzoek.

Lobby voor legalisatie

Pro-cannabisgroepen en enkele patiënten hebben gelobbyd om de medische eigenschappen van cannabis te erkennen. Vanaf 2018 mogen artsen legaal marihuana voorschrijven voor medische doeleinden. Het gebruik van op cannabis gebaseerde medicijnen werd in 2019 goedgekeurd voor gebruik door de National Health Service (NHS) in Engeland en Wales.

Een commissie van de Verenigde Naties stemde in december om marihuana voor medische doeleinden opnieuw te classificeren als een minder gevaarlijke drug. Een langverwachte en lang uitgestelde beslissing die volgens velen de weg zou kunnen vrijmaken voor een uitbreiding van marihuana-onderzoek en medisch gebruik.

Lees meer op nytimes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]