Aurora Cannabis maakt een duik nadat de marges worden gedrukt door hogere wiet-productiekosten

door drugsinc

Aurora Cannabis maakt een duik nadat de marges worden gedrukt door hogere wiet-productiekosten

Cannabisproducent Aurora Cannabis daalde dinsdag vroeg 2,51% tot $ 6,99 per aandeel na rapportage van lagere marges in het tweede kwartaal toen de productiekosten omhoog gingen en de prijzen daalden.

Het bedrijf zei maandag dat het 54,2 miljoen Canadese dollars ($ 40,9 miljoen) aan verkopen genereerde, wat een stijging van 363% ten opzichte van het voorgaande jaar betekende. Analisten ondervraagd door Bloomberg hadden 52,6 miljoen Canadese dollars ($ 39,7 miljoen) verwacht.

Maar het bedrijf zei dat zijn brutomarge daalde tot 54% van 70% op kwartaalbasis, voornamelijk als gevolg van een lagere gemiddelde verkoopprijs per gram cannabis, hogere verpakkingskosten en de impact van accijnzen op opbrengsten van medische cannabis. Als gevolg hiervan verloor het bedrijf 238 miljoen Canadese dollars ($ 180 miljoen) in het kwartaal.

“Onze merken blijven het zeer goed doen in de consumentenmarkt, onze patiëntenaantallen blijven gestaag groeien en we hebben ons marktleiderschap in Duitsland en andere belangrijke internationale markten gehandhaafd”, zei CEO Terry Booth in een persbericht. “We ervaren een uitzonderlijke vraag naar onze Canadese medische en consumentenproducten, evenals een aanhoudend sterke vraag op internationaal niveau.”

Vooruitkijkend, herhaalde het bedrijf zijn leidraad en doelstelling voor het behalen van een positieve EBITDA vanaf het tweede kwartaal van kalender 2019 (het fiscale vierde kwartaal).

Aurora ging in oktober naar de New York Stock Exchange in het kielzog van de officiële legalisatie van recreatieve marihuana in Canada. Sindsdien heeft het zijn bereik op de Amerikaanse markt uitgebreid, waar de regelgeving voor marihuanaproducenten gunstiger is geworden.

Op 14 januari, minder dan een maand na de doorgang van de Farm Bill, die hennep legaliseerde, een bron van het populaire ingrediënt cannabidiol, vertelde Aurora aan Business Insider dat het van plan is om in de komende maanden hennep-afgeleide CBD voor de Amerikaanse markt te produceren.

Het aandeel is erg populair bij millennials. Sinds de week tot en met 1 februari heeft Aurora alle andere aandelen overtroffen, inclusief Apple op Robinhood, een gratis handelsapp die populair is bij jongere beleggers, in termen van het aantal aandeelhouders.

Aurora is dit jaar tot nu toe met 45% gestegen.

Bron o.a. Business Insider

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]