Europese Commissie keurt CBG goed als legaal ingrediënt voor cosmetica en huidverzorging

door drugsinc

CBG goedgekeurd door Europese Commissie als legaal ingrediënt voor cosmetica en huidverzorging

De Europese Commissie heeft cannabigerol (CBG) toegevoegd aan de EU-database voor cosmetische ingrediënten (genaamd “Cosing”), waardoor de verbinding veilig is voor gebruik in gezondheids- en schoonheidsproducten.

Europese fabrikanten van gezondheids- en schoonheidsproducten kunnen nu veilig cannabigerol of CBG uit hennep gebruiken in hun cosmetica- en huidverzorgingslijnen met goedkeuring van een belangrijke marktregulator voor handel in de Europese Unie.

De classificatiewijziging werd aangebracht door het directoraat-generaal Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en het MKB (kleine en middelgrote ondernemingen) van de EU.

CBG werkt met de CB1- en CB2-endocannabinoïde-receptoren, die zich in de huid bevinden. Voorstanders zeggen dat de van hennep afgeleide verbinding ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen heeft die het endocannabinoïde systeem helpen om een gezonde huidfunctie te behouden.

Zodra CBG de epidermis binnendringt, dringt het door tot in de basale en onderhuidse huidlagen waar het helpt om ontstekingen te kalmeren, onzuiverheden te verminderen, de poriën te zuiveren, de olieproductie in evenwicht te brengen en de celvernieuwing te verbeteren.

Cannabigerol of CBG uit hennep gebruiken in cosmetica- en huidverzorgingslijnen (afb.)
Cannabigerol of CBG uit hennep gebruiken in cosmetica- en huidverzorgingslijnen (afb.)

CBG is de ‘Moeder’ cannabinoïde

CBG staat bekend als de ‘moeder’- of’ OG’-cannabinoïde vanwege het feit dat het de voorloper is van alle andere cannabinoïden zoals CBD (Cannabidiol), CBN (Cannabinol), CBC (Cannabichromene), THC en THCA (Tetrahydrocannabinolzuur) .

Natuurlijk verkregen CBD, dat eerder dit jaar aan de Cosing-database is toegevoegd, en synthetische CBD, zijn ook goedgekeurd voor gebruik in cosmetica in de EU, net als hennepbladeren.

Terwijl belanghebbenden bij cannabis al lang bezig waren met het ontwikkelen van THC en CBD, begonnen producenten, onderzoekers en hennepkwekers CBG een paar jaar geleden te verkennen. Veredelaars hebben sinds die tijd verschillende CBG-rijke hennepcultivars ontwikkeld.

Bronnen o.a. HempHealthy (EN), HempIndustry (EN), HempToday (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]