Home Cannabis Top 7 mogelijkheden om stress te verminderen en je beter te voelen

Top 7 mogelijkheden om stress te verminderen en je beter te voelen

door drugsinc

2022-04-12 - Top 7 mogelijkheden om stress te verminderen en je beter te voelen.jpg

Stress komt veel voor in onze samenleving en veel dingen zijn een potentiële bron van stress. Mensen hebben vaak geen controle over de bron van stress, zoals familie, relatie, economie, taken en meer. Maar als stress niet onder controle wordt gehouden, kan het de basis vormen voor veel chronische gezondheidsproblemen zoals depressie, hoge bloeddruk, beroerte en ergerf.

Dit vraagt dan ook om het ontwikkelen van een gezond en betrouwbaar copingmechanisme. Met andere woorden, hoewel je stress misschien niet kunt vermijden, kun je je veerkracht zo opbouwen dat het je niet raakt. Dit komt neer op het creëren van verschillende stressverlagende technieken die het gemakkelijk maken om ermee om te gaan.

Hoewel sommige mensen hun toevlucht nemen tot terugtrekking, alcohol of eetaanvallen om met stress om te gaan, zijn deze benaderingen niet duurzaam. Ook zijn er veel bijwerkingen van een dergelijk coping-mechanisme. Dit artikel zal licht werpen op betrouwbare ideeën om met stress om te gaan, waardoor je je ook beter gaat voelen. Hier zijn zeven betrouwbare stressverminderende technieken:

Overweeg hoogwaardige wiet

Wanneer het in lage doses wordt geconsumeerd, kan cannabis helpen om stress te verminderen, en het zal je mentale vermogens niet aantasten. Cannabis kan de geestelijke gezondheid op veel manieren ondersteunen, en stressvermindering is er slechts één van.

Het ontspanningsverhogende effect van cannabis hangt echter af van lage doses. In overmatige doses kan cannabis het tegenovergestelde effect veroorzaken. Wiet kan depressies verminderen en de stemming verbeteren, afhankelijk van de specifieke soort.

Je kunt er ook voor zorgen dat je beste gelato-koekjes van gerenommeerde leveranciers gebruikt om te genieten van het stressverlichtende effect.

Ga naar buiten

Onderzoek wijst uit dat vitamine D van de zon in de vroege ochtend je feel-good hormoon in topconditie kan houden. Tijd doorbrengen in de natuur gaat inderdaad gepaard met een automatische gemoedstoestand en een mentale boost.
Met andere woorden, je humeur kan verbeteren als je een wandeling door het bos maakt, de vogels ziet zingen en de bries op je huid voelt. Over het algemeen kan naar buiten gaan en tijd doorbrengen in de natuur helpen bij het beheersen van angst- en stressniveaus.

Dit verklaart waarom experts mensen adviseren om verschillende kamerplanten te hebben als naar buiten gaan niet mogelijk is.

Meditatie

Een van de redenen voor stress is wanneer je je druk maakt over dingen waar je geen controle over hebt. Dit kunnen dingen zijn die al in het verleden zijn gebeurd, of een aankomend evenement, zoals een presentatie op het werk.
Meditatie is een betrouwbaar hulpmiddel om stress te verminderen en de geest naar het moment te brengen. Het idee achter meditatie is om je gedachten te observeren en een mantra te gebruiken om je te concentreren.
Je kunt op veel manieren mediteren, zoals geleide meditatie, visualisatie en andere.

Beweeg meer, ga naar buiten en doe aan yoga (afb.)
Beweeg meer, ga naar buiten en doe aan yoga (afb.)

Overweeg etherische olie van lavendel

Eeuwenlang heeft de essentiële olie van lavendel zich onderscheiden als een therapeutische essentiële olie met een reeks helende voordelen. Het is gebruikelijk in veel delen van de wereld.

Veel mensen hebben lavendel gebruikt om de slaap te verbeteren en de symptomen van angst en depressie te verminderen. Volgens onderzoekers kan het consumeren van ongeveer 80 mg capsules lavendelolie stress, slaapstoornissen en depressie verlichten.

Dit verklaart waarom lavendel een populaire essentiële olie is die wordt gebruikt in aromatherapie. De kalmerende effecten kunnen je zenuwen helpen ontspannen.

Lachen

Stress en lachen zitten niet op hetzelfde niveau. Als gevolg hiervan is het moeilijk voor het stresshormoon om op te staan als hij gelukkig is. Dit maakt lachen een essentieel hulpmiddel om stress te verminderen dat op veel manieren kan helpen.

Als je lacht, laat je spanning los in verschillende spierdelen in het lichaam. Volgens onderzoek verbetert lachen op de lange termijn de stemming en het immuunsysteem.

Op basis van onderzoek onder enkele kankerpatiënten maakte het lachinterventieprogramma sommige groepen rustiger dan de controlegroep, die gewoon afgeleid was.

Het bekijken van grappige video’s op YouTube, uitgaan met grappige vrienden, een aflevering van je favoriete sitcom bekijken, enz., zijn manieren om geluk en gelach op te wekken.

Kom in beweging

Training is niet alleen bedoeld om je gescheurde spieren te geven en je te helpen gewicht te verliezen. De geestelijke gezondheid profiteert ook, wat zich vertaalt in minder stress. Tijdens het sporten krijg je waarschijnlijk een reeks feel-good hormonen zoals endorfine. Dit resulteert in een betere slaap, verminderde depressie, hogere focus, rust, beter energieniveau, enz.

Jouw training hoeft niet uitgebreid te zijn. Als je je kunt abonneren op de sportschool, ga ervoor. Gewoon wandelen, joggen of stevig wandelen kan echter helpen. Mensen wiens levensstijl hen niet genoeg beweging geeft, kunnen beweging in hun routine opnemen. Grijp bijvoorbeeld elke gelegenheid aan om te lopen, gebruik de trap in plaats van de lift, enz.

Yoga

Er bestaan verschillende yogahoudingen en sommige zijn specifiek gericht op het verminderen van stress. Het idee is om de adem opnieuw te configureren met behulp van het diafragma, zodat de gebruiker de volledige longcapaciteit kan benutten.

Naast ademhalen helpt yoga mensen om hun verbinding met hun lichaam te verbeteren. Dit gebeurt door te vergroten hoe gevoelig ze zijn voor verschillende bewegingsvormen. Hiermee kunnen mensen bestaan en zich volledig bewust zijn van het heden, bewust, mindful en verbonden zijn.

Specifieke yogavormen zoals voorwaarts buigen of inversie kunnen ook kalmte veroorzaken. Dergelijke houdingen helpen de spanning in verschillende lichaamsdelen los te maken, waardoor negatieve energie vrijkomt.

Conclusie

Zorg ervoor dat je gezonde mechanismen voor het omgaan met stress ontwikkelt om gezond te leven en verschillende nasleep van te veel stress te ontwijken.

Dit artikel heeft verschillende gewoonten onderzocht die men kan ontwikkelen om stress te verlichten en een optimale gezondheid te behouden. Deze aanbevelingen zullen niet alleen stress verminderen, maar je ook een goed gevoel geven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter