Home Overige Coronavirus kan de legalisering van cannabis in de VS versnellen

Coronavirus kan de legalisering van cannabis in de VS versnellen

door Team Inc.

2020-03-26-Coronavirus kan de legalisering van cannabis in de VS versnellen

Naarmate de economische schade als gevolg van de pandemie zich opstapelt, zullen Amerikaanse steden en staten geconfronteerd worden met aanzienlijke inkomstenderving als gevolg van het verlies van bedrijfsactiviteiten. Oplossing: legaliseer recreatieve cannabis.

Zoals Jessica Rabe van DataTrek Research in een notitie schrijft, “er is een eenvoudige en effectieve oplossing voor staten en steden om hun enorme begrotingstekorten te helpen opvangen nadat de COVID-19-pandemie afneemt: legaliseer recreatieve verkoop van marihuana.”

Corona in New York

New York, het epicentrum van COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten, zou een omzetdaling van $ 4 tot $ 7 miljard kunnen zien in vergelijking met wat het verwachtte. Met een budget van 87,9 miljard dollar is dat aanzienlijk. 11 staten en Washington, D.C. staan ​​momenteel legale recreatieve cannabis toe. (Yahoo Finance)

legalisering in Amerika

“We hebben veel nagedacht over hoe het leven na het virus zal veranderen, en een groot verschil zal zijn dat de staat en de lokale overheden met grote onverwachte tekorten aan belastingontvangsten te maken krijgen”, schreef Rabe. Legalisering van cannabis voor volwassenen, benadrukt Rabe, zou een heel gemakkelijke manier kunnen zijn om de belastinggrondslag te versterken zonder mensen de staat uit te jagen, door bijvoorbeeld het verhogen van de inkomstenbelasting. Het is al gelukt om ‘honderden miljoenen dollars per jaar op te halen in staten als Colorado’, zei ze. Er zijn momenteel 11 staten met gelegaliseerde recreatieve cannabis en nog eens 15 die de drug op de een of andere manier hebben gedecriminaliseerd.

Een belangrijke stap in de richting van legalisatie

Hoewel de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, niet succesvol is geweest in zijn pogingen om wetgeving voor legalisatie te pushen, hebben conservatieve schattingen aangetoond dat deze tot 1,3 miljard dollar aan inkomsten per jaar kunnen opbrengen.

“Als Colorado in een jaar tijd $ 300 miljoen kan ophalen uit de verkoop van recreatieve en medische marihuana, dan kan New York zeker meer dan $ 1 miljard verdienen zolang de staat de belastingen en de verkoop voor volwassenen goed regelt,” zei Rabe.

Als New York serieus zou zijn in de legalisering van het gebruik van recreatieve cannabis als een manier om verloren inkomsten goed te maken, zou het relatief eenvoudig kunnen zijn. Er zijn namelijk al veel medische cannabisapotheken aanwezig in de metropool. Het coronaviruspandemie kan New York een belangrijke duw in de richting van legalisatie geven.

Lees meer op Yahoo.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter