skip to Main Content
Menu
Jamaica Onthult Nieuwe Cannabisstandaarden Voor Internationale Export

Jamaica onthult nieuwe cannabisstandaarden voor internationale export

Spread the love ✌🏼

De regelgevers hebben deze week een van de belangrijkste herzieningen van de regels voor het kweken en verwerken van cannabis aangekondigd sinds de legalisering van medicinale cannabis in Jamaica in 2015.

Het Bureau of Standards van Jamaica heeft nieuwe regels voor cannabis voor medisch, wetenschappelijk en therapeutisch gebruik vrijgegeven. Tot nu toe bestonden er nauwelijks kwaliteitscontrolenormen in het land. Boeren vertrouwden voornamelijk op traditionele kweekmethoden die niet voldoen aan de strenge kwaliteitscontrolenormen die op andere cannabismarkten worden aangetroffen.

Internationale cannabishandel

De nieuwe regelgeving – die deel uitmaakt van een bredere vernieuwing van de cannabisregelgeving onder leiding van het ministerie van Industrie, Handel, Landbouw en Visserij – heeft tot doel de internationale cannabisindustrie te bereiken om een ​​grotere markttoegang via export te vergemakkelijken.

“Hoewel we een lokaal gevestigde industrie zijn, zijn we wereldwijd gefocust”, zegt Floyd Green, de staatsminister van het ministerie. “We willen onze cannabisbloemen en cannabisproducten exporteren over de hele wereld. Om dit te doen moeten onze cannabisproducten veilig zijn en voldoen aan de hoogste normen.”

Kwaliteitscontrole

Green wees op problemen met kwaliteitscontrole, consistentie en naleving die een belemmering vormden voor het eiland om zijn marktpotentieel te ontsluiten. Deze tekortkomingen op het gebied van regelgeving zijn al lang een bron van zorg voor belanghebbenden in de sector in Jamaica. De afgelopen maanden heeft Jamaica ook het vertrek van internationale spelers gezien, zoals het Canadese Aurora en de Green Organic Dutchman vanwege bezorgdheid over de winstgevendheid.

Lees meer op cannabiswire.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top