skip to Main Content
Menu
Het Coronavirus Zorgt Ervoor Dat Er Meer Wiet Gerookt Wordt.

Het coronavirus zorgt ervoor dat er meer wiet gerookt wordt.

Spread the love ✌🏼

Ongeveer twee vijfde van de Nederlanders die regelmatig wiet roken, rookt nu meer vanwege de coronaviruscrisis, blijkt uit de voorlopige resultaten van een onderzoek van het Trimbos-instituut in Nederland. Ze gaven verveling als belangrijkste reden voor de toename van de hoeveelheid dagelijkse joints, maar ook stress en andere psychische klachten werden vaak genoemd.

Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek vertelde het verslavingsinstituut dat ze ongeveer evenveel wiet roken als voordat de coronavirusmaatregelen waren geïmplementeerd. Een tiende zei dat ze minder roken of zijn gestopt met het roken van wiet. Degenen die meer roken, roken nu gemiddeld 4,3 gewrichten per dag, vergeleken met gemiddeld 3,6 voor de coronaviruscrisis.

Trimbos doet dit onderzoek om in kaart te brengen hoe cannabisgebruikers reageren op de coronavirusmaatregelen. Volgens het instituut is het geen representatieve studie, maar geeft het toch een goede indicatie van het effect van de coronavirusmaatregelen op cannabisgebruik.

Bronnen o.a. NLTimes (EN), Telegraaf (NL), Trimbos (NL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top