skip to Main Content
Menu
Zin In Een Dagje Uit? Bezoek Een Cannabis Museum In Amsterdam En Leer Over De Cannabis Geschiedenis

Zin in een dagje uit? Bezoek een cannabis museum in Amsterdam en leer over de cannabis geschiedenis

Spread the love ✌🏼

Als je meer wilt weten over de cannabis hennepplant en zin hebt om eens een ander soort museum te bezoeken, ga dan eens naar een van de cannabis musea in Amsterdam.

Hash, Marihuana & Hemp Museum

Cannabis kent veel verschillende toepassingen, van het maken van medicijnen tot het maken van touw- en medicinale cannabis flessen. Het Hash Marihuana & Hemp Museum, gelegen in de populaire Amsterdamse Wallen, werd opgericht in 1985 en is het oudste museum ter wereld dat mensen over de Cannabis Sativa K., ook wel bekend als hennep of marihuana informeert. Het museum beheert en vertoont een unieke collectie die alle aspecten van cannabis omvat, het functioneert als een kenniscentrum, faciliteert wetenschappelijk onderzoek en speelt een belangrijke informerende rol.

Bezoek het Hash, Marihuana & Hemp Museum

Amsterdam staat bekend om zijn coffeeshops en de recreatieve doeleinden van het roken van cannabis. Het is een van de redenen waarom duizenden toeristen al jaren naar de stad komen en dat ook zullen blijven doen. Of je nu Amsterdam bezoekt om te roken of niet, je zult zeker veel leren van het Hash Marihuana & Hemp Museum omdat het zich richt op de vele toepassingen van de plant.

Ontdek hier alles over de plant, zijn geschiedenis en de cultuur eromheen: het museum heeft meer dan 12.000 objecten gerelateerd aan de marihuana om te zien. Bekijk echte planten, neem een ​​wiet sample in de Vaporizer Booth en leer alles over de industriële toepassingen van de hennepplant.

Een reis door de geschiedenis van cannabis

Maak een reis door de fascinerende wereld van de cannabisplant in het Hash Marihuana & Hemp Museum. Omdat het cannabismuseum zich in het oudste deel van de stad bevindt, kun je de complete ervaring verwachten van een uniek museumbezoek dat je zeker niet snel zal vergeten. Verspreid over twee grachtenpanden vindt je een uitgebreide collectie botanische prints, pijpen, anti-reefer propaganda, schilderijen van rokers, vintage medicijnflessen, henneppapier en textiel. De geschiedenis van cannabis gaat inderdaad veel verder dan de wereldberoemde coffeeshops.

De vele toepassingen van cannabis

Modern medisch onderzoek laat zien hoe cannabis miljoenen patiënten kan helpen. Maar al in 1880 was cannabis een alledaags medicijn in de westerse wereld. Het gebruik van pijnverlichting in de traditionele Chinese geneeskunde gaat zelfs duizenden jaren terug. En er is meer.

Na hout was hennep het meest gebruikte materiaal in de 17e-eeuwse scheepsbouw. Hennepvezel wordt nu door autofabrikanten als BMW en Mercedes gebruikt bij de fabricage van ultralichte en sterke deurpanelen. Hennepzaden zijn een hippe superfood. De veelzijdige cannabisplant biedt een duurzaam alternatief voor veel grondstoffen. De cannabisplant is een plant waarbij alle onderdelen van de plant voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden en zo’n beetje niets van de plant verloren gaat.

Wat je van een bezoek aan het Hash Marihuana & Hemp Museum mag verwachten

Het museum is verdeeld in twee delen. Eén deel is gewijd aan het tonen van het industriële gebruik van hennep door de geschiedenis heen en zelfs in onze moderne tijd. Het industriële gebruik laat zien hoe hennep werd gebruikt bij het maken van touwen voor zeelieden, papier en zelfs linnen. Het andere deel van het museum, dat op slechts 2 minuten lopen ligt, laat zien hoe hennep en marihuana na de inname van Egypte door de legers van Napoleon in Europa werden geïntroduceerd. Het leert bezoekers ook over medicinaal gebruik van marihuana en hennep en hoe beide op een duurzame manier kunnen worden gekweekt zonder pesticiden.

Besteed aandacht aan de 17e-eeuwse schilderijen van Nederlandse rookhuizen, geschilderd door de tijdgenoten van Rembrandt, voordat je doorgaat naar de cannabistuin met echte cannabisplanten. Bekijk originele ontwerpen van henneptextiel van de grote modehuizen Louis Vuitton en Ralph Lauren. Vergeet ten slotte niet de Vaporizer Booth te bezoeken: ‘s middags en’ s avonds kunt u hier een vaporizer proberen.

Een gratis audiotour is beschikbaar en vaak is er een unieke tijdelijke tentoonstelling te zien. Locatie: Oudezijds Achterburgwal 148, Amsterdam. Kijk voor meer informatie en tickets op Hashmuseum.com

Cannabis Museum Amsterdam

Dit museum stelt je in staat om de fascinerende en complexe wereld van de cannabisplant te verkennen – hoe cannabis zich sinds de dageraad van de mensheid over de wereld verspreidde, zijn vele verschillende toepassingen en de moleculen van de cannabis die het de unieke geuren, smaken en effecten geven. Met een passie voor wetenschap en geschiedenis streeft het museum ernaar een leuke en leerervaring te zijn voor zowel de nieuweling als iemand met ervaring op het gebied van cannabis.

Bezoek het Cannabis Museum – Amsterdam

Grote geschiedenis van cannabis

Bekijk hoe cannabis zich sinds de dageraad van de mensheid over de wereld verspreidde, ruik de terpenen die de smaken vormen en voel de vele nieuwe toepassingen waarmee hennep ons kan helpen. Je kunt de plant op microscopisch niveau bekijken en praten met mensen die de plant laten groeien. Met diepe wortels in de wetenschap en geschiedenis, zal het museum een leuke en leerzame ervaring zijn voor iedereen!

Interactieve cannabis ervaring

In het museum met drie verdiepingen worden bezoekers langs vele aspecten van de plant geleid. Interactieve installaties zullen u een dieper inzicht geven achter de neurologische effecten van cannabinoïden, terwijl een donkere tunnel u zal herinneren aan de intense controverses die de gevolgen ervan voor sommigen hebben veroorzaakt.

De toekomst van cannabis

Het Cannabis Museum is meer dan alleen een museum, het is een wetenschappelijke en historische ervaring in het hart van Amsterdam. Kom het museum bezoeken en ervaar hoe we deze plant hebben veranderd in ons voordeel en hoe de vele voordelen van cannabis ons kunnen helpen in een mooie toekomst die we nog moeten vormgeven. Locatie: Damstraat 6, Amsterdam. Kijk voor meer informatie en tickets op CannabisMuseum-Amsterdam.com

Lees meer op o.a. ThingstodoinAmsterdam (EN, bron) en Amsterdam.info (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top