Home Cannabis Wereld Niet-Rokendag: hoe gebruik je cannabis zonder het te roken?

Wereld Niet-Rokendag: hoe gebruik je cannabis zonder het te roken?

door drugsinc

Wereld Niet-Rokendag: hoe gebruik je cannabis zonder het te roken?

31 mei 2019 – Wereld Niet-Rokendag – Het consumeren van cannabis kan op verschillende manieren worden gedaan, waarbij roken en inademen de bekende optie zijn. Niet iedereen houdt echter van roken.

Het roken van cannabis kan een onaangename verbranding in de keel veroorzaken, hoestend van een harde inademing of de nasmaak van de rook. Voor diegenen die de voorkeur geven aan een alternatieve methode, lees hieronder verschillende manieren om cannabis te consumeren zonder het te roken!

Vaporizen

Cannabis heeft geen aansteker nodig om nog steeds de voordelen ervan te plukken. In feite blijven de chemische stoffen bij het vaporizen veel meer in stand, vanwege de lagere, minder schadelijke temperatuur. De damp is ook gemakkelijker voor de longen dan het inademen van rook uit een pijp.

Vapen van cannabis klinkt misschien een beetje vreemd als je nieuw bent in de wereld van de cannabis, maar eigenlijk is het de trend die steeds populairder wordt in de cannabismarkt. Volgens Business Insider is vaportizing inmiddels goed voor meer dan een kwart van de wereldwijde verkopen.

Terwijl de wereld alsmaar meer bezig is met hoe je gezonder kunt worden, kiezen steeds meer mensen voor deze goedkopere, gezondere alternatieve wijze als het consumeren van een joint.

Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van een verdamper? Het blijkt dat de chemische stoffen in cannabis die we allemaal kennen en liefhebben verdampen op een veel lagere temperatuur. Dus na al die jaren weten we nu dat je je cannabis niet hoeft te fakkelen tot ze lekker zijn om ervan te genieten!

Met een minder hard effect op de keel en de longen, en geen noodzaak om andere dingen zoals tabak te mengen, is vapen ongetwijfeld een gezondere manier om van cannabis te genieten. Vapen is ook leuk; met een rijke keuze aan opties op de markt, kun je voor een budget-verdamper gaan of helemaal los gaan voor een tech-savvy vaporizer – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Edibles

De zo geheten “Edibles” zijn eetbare producten die cannabis bevatten in de vorm van eten of drinken, waardoor je de THC kunt eten in plaats van deze te roken. De diversiteit aan marihuana-eetwaren neemt snel toe, waarbij het in alles kan worden toegevoegd dat boter of olie nodig heeft, zoals koekjes, brownies, brood en nog veel meer! De sleutel tot inname van eetwaren is om je bewust te zijn van je dosering. Het is belangrijk om voorzichtig te beginnen met een lage dosis en geduldig te zijn, want het duurt langer voordat je bij eetbare etenswaren de werking voelt.

Inmiddels is er weinig meer waar nog geen cannabis aan toegevoegd is. Met cannabisrestaurants die opduiken met het serveren van gastronomische cannabisgerechten en coffeeshops die de beste cannabis-geïnfundeerde lattes serveren, zijn de dagen van de kleine wiet brownie voorbij!

Of je nu een hekel hebt aan roken of liever cannabis in je favoriete snack laat infuseren, edibles zijn een eenvoudige manier om creatief met marihuana om te gaan – en je kunt ze zelfs thuis maken.

Je hebt het waarschijnlijk al eerder gehoord, maar onthoud altijd dat je klein begint als je cannabis gebruikt in eten of drinken. Omdat marihuana het spijsverteringsproces moet doorlopen, duurt het veel langer voordat het effect heeft in vergelijking met roken of vapen. Dus rustig aan en laat het eerst voorzichtig over je heen komen voordat je je vol stopt met allerlei lekkere wiet traktaties!

Topicals

Geloof het of niet, niet iedereen die cannabis gebruikt, doet het om high te worden. De psychoactieve effecten van marihuana zijn weliswaar onderdeel van de aantrekkingskracht voor velen, maar voor degenen die alleen op zoek zijn naar de medicinale voordelen van de plant, is het niet het belangrijkste.

Topicals zijn met cannabis doordrenkte balsems of lotions die direct op de huid kunnen worden aangebracht en die verlichting bieden van pijn, kleine zeurderige pijntjes of ontsteking. Van topicalen is bekend dat ze de symptomen behandelen zonder de psychoactieve effecten te verlaten, waardoor je een heldere geest en geen “high” gevoel hebt.

Cannabis-topicalen zijn een geweldig alternatief voor diegenen die te maken hebben met pijn, zwelling of huidklachten en die er niet op uit zijn om in vuur en vlam te komen. Met cannabis geïnfundeerde lotions, balsems en andere topische producten bieden een vochtinbrengende en directe aanpak van kwalen en kunnen snel werken om specifieke gebieden te bereiken.

Veel mensen gebruikten topicals om te helpen met dingen zoals eczeem, gewrichtspijn, verlichting na de training en artritis, allemaal zonder de psychoactieve effecten.

Dabbing

Net als bij verdampen (vaporizen), is dabben een methode waarbij cannabisconcentraten op een verwarmde waterpijp bevestiging worden geplaatst en geïnhaleerd voor intens potente effecten. Dabbing is een populaire methode om een krachtige high te ervaren zonder extreme rook in te ademen.

Concentraten van goede kwaliteit zullen schoner smaken en geven eerder een damp af dan rook. Deze methode wordt aanbevolen voor ervaren rokers, omdat de hoge concentraten een schok kunnen zijn voor een eerste keer bij een cannabisroker. Het is een gezondere manier om een krachtige high te krijgen.

Hoewel het zeker niet ideaal is voor beginners, is dabben een experimentele en interessante manier om zonder roken van marihuana te genieten, en het biedt zeker een gezonder alternatief dan het direct roken van cannabis!

CBD Capsules

We hebben allemaal gehoord van CBD-capsules, maar hoe zit het met cannacaps? Cannabiscapsules zijn wat er ook op de verpakking staat – in te nemen cannabisolie die meestal in de vorm van een pil komt en alleen kan worden ingenomen of kan worden gemengd met voedsel.

Cannabiscapsules bieden een rookvrij alternatief dat je nog steeds een “high” zal bezorgen als dat is wat je zoekt! Voor diegenen die naar cannabis zoeken om te helpen met gezondheidsproblemen, kan deze directe methode nuttig zijn omdat deze het spijsverteringsgebied raakt, wat betekent dat het zijn magie beter kan uitoefenen als dat is waar de problemen zich voordoen.

Net als bij de “edibles” eetwaren, duurt het langer voordat de capsules effect hebben, dus begin met de laagste dosis en werk dan een over een ruimere periode verder om ervoor te zorgen dat je niet te veel krijgt in een keer.

Dus, is Smoke-Free de toekomst van cannabis?

Of je nu een roker bent of niet, het roken van joints en gebruik van waterpijpen zullen nooit uitsterven – mensen houden er te veel van! We realiseren ons echter dat deze manieren van roken niet de enige mogelijkheden hoeven te zijn, dus deze alternatieven zijn soms een beetje gezonder en ook veelzijdiger.

Of het nu medicatie is, voor recreatieve doeleinden wordt gebruikt of als je gewoon zin hebt om eens te experimenteren, je kunt met geen enkele methode van vandaag de fout gaan. Laat het ons weten in de comments: Wat is je favoriete rookvrije manier om van marihuana te genieten?

Lees meer op MaryAndMain (EN, bron, afb.) en MarijuanaBreak (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter