Nieuw Israelisch onderzoek toont aan dat medische cannabis kinderen met autisme helpt

door drugsinc

Nieuw Israelisch onderzoek toont aan dat medische cannabis kinderen met autisme helpt

Een nieuw Israëlisch wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van medicinale cannabis bij kinderen onder de 18 die gediagnosticeerd zijn met autismespectrumstoornissen (ASS), gemeenschappelijke en veelvoorkomende symptomen zoals toevallen, storend gedrag, depressie en rusteloosheid kan verlichten.

ASS is een reeks neurologische aandoeningen die de communicatie, het gedrag en sociale vaardigheden beïnvloeden en waarvoor geen specifieke behandeling bestaat. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het van invloed op 1 op de 160 kinderen wereldwijd en de afgelopen drie decennia is het aantal kinderen dat werd gediagnostiseerd driemaal gestegen, aldus het onderzoek. Interventies richten zich vaak op intensieve gedragstherapieën die een hoge mate van zorg vereisen.

De Israëlische studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev (BGU) en het Universitair Medisch Centrum Soroka in Beersheva. Onder hen was  professor Raphael Mechoulam, de befaamde organische chemicus die in 1964 de eerste was om de THC-verbinding van cannabis te identificeren, de chemische stof die bekend is vanwege het veroorzaken van het “high gevoel” bij gebruik van cannabis. Mechoulam wordt gezien als de  mand die aan de basis stond voor wetenschappelijk onderzoek naar cannabis en het gebruik ervan in de moderne geneeskunde.

Lees het volledige artikel op Nocamels.com (bron), foto Demi Pradolin.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]