skip to Main Content
Menu
Het Blijkt Dat Het Hunkeren Naar Cannabis Nogal Verschilt Tussen Mannen En Vrouwen

Het blijkt dat het hunkeren naar cannabis nogal verschilt tussen mannen en vrouwen

Spread the love ✌🏼

De intensiteit van hunkeren naar wiet onder zware cannabisgebruikers kan per geslacht verschillen wijst een studie uit.

Als voorlopige bevindingen worden bevestigd, lijkt het erop dat vrouwen die regelmatig wiet consumeren, sterkere hang naar wiet krijgen dan hun mannelijke tegenhangers, volgens Technology Networks. En deze meer intense hunkering kan worden geassocieerd met oestrogeenspiegels.

“Onderzoekers vonden ook voorlopig bewijs dat ovariële hormonen deze differentiële respons kunnen moduleren en mogelijk verband houden met verschillende niveaus van oestrogeen. Verder onderzoek is op dit gebied nodig ”, meldt het Center for Brain Health van de University of Texas in Dallas.

Hoewel de steekproefomvang klein was – 58 mannen en 54 vrouwen – hadden alle deelnemers minstens 5.000 keer wiet gebruikt, merkt de nieuwe studie op die onlangs is gepubliceerd in drugs- en alcoholverslaving. Om eventuele verschillen op te sporen, werd de deelnemers gevraagd hun hunkering te rangschikken van één naar 10. Hoewel de gemiddelde hunkering voor vrouwen 5,5 was, was deze voor mannen 4,6.

Nog hogere hunkering bij vrouwen

Vrouwelijke consumenten hadden een significant hogere hunkering wanneer hun oestrogeenspiegels hoger waren tijdens hun zelfgerapporteerde menstruatiecyclus.

De bevindingen kunnen op een aantal fronten verhelderend zijn, aangezien mannen meestal het onderwerp zijn van onderzoeken naar de effecten van wiet op het lichaam.

Het aanpakken van seksegerelateerde verschillen met betrekking tot middelengebruik is cruciaal, merkt de universitaire verklaring op.

Terwijl vrouwen over het algemeen op latere leeftijd cannabis beginnen te gebruiken dan mannen, gaan ze sneller door de trajecten van verslaving heen, merkt de verklaring op, met de samenvatting van het onderzoek eraan toegevoegd, ‘waarschijnlijk als gevolg van een grotere subjectieve hunkering bij vrouwen in vergelijking met mannen’.

Uiteindelijk voegt de universiteit eraan toe: vrouwen starten op jongere leeftijd met behandelprogramma’s. “Vrouwen melden ook grotere ontwenningsverschijnselen en een grotere negatieve impact van ontwenning”, voegt het eraan toe.

Bronnen o.a. AddictionCenter (EN), TechnologyNetworks (EN), TheGrowthOp (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top