Wiet & Coronavirus: gids voor het schoonmaken van je cannabis uitrusting

door drugsinc

Wiet & Coronavirus: gids voor het schoonmaken van je cannabis uitrusting

Terwijl onze naties doorgaan met het navigeren door de pandemie van het coronavirus (COVID-19), reinig je waarschijnlijk alles om je heen om het dragen of oplopen van het virus te verminderen. Het Center for Disease Control in de Verenigde Staten brengt zelfs stapsgewijze richtlijnen voor het desinfecteren en reinigen van alle oppervlakken op hun website.

En midden in de diepe reiniging mag je verscheidenheid aan cannabis accessoires natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Mede omdat, in tegenstelling tot een waterglas of schaal die je na elk gebruik zal wassen – pijpen, waterpijpen en andere producten vaak om de paar weken een keer om de beurt kunnen krijgen. Dit terwijl ze zeer regelmatig je lippen, handen en mond raken.

Dus houd die emmer schoonmaakspullen in de buurt en volg de volgende gids op voor het schoonmaken van je cannabis uitrusting. Je hebt er waarschijnlijk ook wat meer de tijd voor nu je je aan de “social distancing” richtlijnen houdt en voorlopig even sociaal afstand neemt.

Wat betekenen quarantaine en sociale afstand?

Wat is het verschil tussen quarantaine en sociale afstand? Vox rapporteerde onlangs over het coronavirus en het gebruik van sociale afstand om de verspreiding van het virus tegen te gaan:

  • Quarantaine: om individuen volledig van het publiek te scheiden als wordt aangenomen dat ze zijn blootgesteld aan, maar nog geen symptomen van ziekte vertonen.
  • Sociale afstand: vereist dat het publiek zich onthoudt van sociale bijeenkomsten en een conservatieve en duidelijke straal van tenminste 1.5 meter rond zichzelf en anderen handhaaft wanneer ze onderweg en/of buitenshuis zijn.

Als je deze praktijken opneemt in jouw plan om het virus te bestrijden, zal dit een grote en positieve invloed hebben op jouw gehele omgeving. Bescherming van degenen die immuun gecompromitteerd zijn of het meest vatbaar zijn voor het virus, is nu de hoogste prioriteit tijdens deze pandemie.

Zelfs als je geen symptomen hebt, kun je nog steeds drager zijn van het coronavirus. Volgens verschillende experts die door The Atlantic zijn geïnterviewd, zou je op dit moment zoveel mogelijk sociale interactie moeten vermijden. Dit omvat het omzeilen van de sportschool, het annuleren van niet-essentiële afspraken zoals schoonheidsbehandelingen, het uitblijven van verjaardagsfeestjes en grote familie- of vriendenbijeenkomsten, en het houden van een gezonde scheiding van tenminste 1.5 meter tussen jou en het publiek tijdens boodschappen doen of voor de noodzakelijke benodigdheden.

Maak je grinder grondig schoon

Hoewel je je handen vaak en grondig wast, raak je cannabis toppen waarschijnlijk met je blote handen aan wanneer je ze uit elkaar haalt en ze in een molen duwt. En weet je nog of je je handen hebt gewassen voor elke keer dat je je favoriete grinder het afgelopen jaar hebt gebruikt? Wees tijdens deze periode daarom extra veilig en maak jouw collectie met favoriete grinders altijd goed schoon.

Je zal niet alleen gemoedsrust voelen voor het reinigen van jouw voorraad, maar je zult ook alle oude hars die eraan plakt, reinigen en eindigen met een bevredigend glanzende en gladde molen.

Ontsmet je glas & vaporizers

Bijna elke cannabisgebruiker die we kennen, heeft een pijp of bong in zijn bezit, terwijl fanaten van concentraten zeker iets om mee te “dabben” hebben.

Gelukkig, wanneer je glasproducten reinigt, reinig je ze meestal direct tegen bepaalde virussen. Reden? Het wordt over het algemeen aanbevolen om een fles met 99% isopropylalcohol en een diep te reinigen. Volgens de CDC in de Verenigde Staten kunnen schoonmaakproducten die ten minste 70% alcohol bevatten, coronavirussen doden.

Als je de voorkeur geeft aan de homeopathische route, wordt het helaas niet aanbevolen om de natuurlijke weg te gaan, omdat gedistilleerde azijn, tea tree-oliën en andere natuurlijke producten niet krachtig genoeg zijn om de strijd met COVID-19 aan te gaan.

Bronnen o.a. CDC (EN), NYTimes (EN), WeedMaps (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]