Ben jij een cannabiskweker? Doe mee aan dit onderzoek!

door Team Inc.

2021-07-05-Ben jij een Nederlandse of Belgische cannabiskweker? Doe mee aan dit onderzoek!

Het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) is een tweede online enquête gestart onder Nederlandse en Belgische kwekers van cannabis. Het doel van het onderzoek is om een realistisch beeld van cannabiskwekers te schetsen dat hun eigen ervaringen gestoeld is.

De universiteit van Gent (ISD o.l.v. prof. dr. Tom Decorte) lanceerde in samenwerking met meer dan 16 internationale partners deze bevraging voor het eerst in 2012. Een goede online survey die een eerlijk en genuanceerd beeld wil schetsen van de motieven voor en de ervaringen met het kweken van cannabis in België en Nederland.

Maatschappelijk debat over cannabis

Laat jouw stem horen en neem deel aan deze online survey. De bevraging is compleet anoniem. De onderzoekers registreren geen IP-adressen. De data worden beveiligd bewaard en worden onder geen enkel geding gedeeld buiten het onderzoeksteam. Bij het verwerken van de data en dus de publicatie van resultaten houdt het onderzoeksteam zich aan het ‘do no harm’ principe. Dit betekent dat de onderzoeksresultaten cannabiskwekers niet mogen schaden.

Online survey cannabis

De online vragenlijst en alle informatie over de studie zijn beschikbaar op worldwideweed.nl. Wanneer u met een van de onderzoekers wil praten, of meer informatie wil over de wetenschappelijke studie, kunt u een mailtje sturen naar [email protected] of contact opnemen met Prof. Dr. Tom Decorte ([email protected]).

Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek

Het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) werd opgericht in 2002 en maakt deel uit van de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de Faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent. Het ISD is een onderzoeksgroep, met als doel het verwerven en overdragen van kennis omtrent de verschillende aspecten van roesmiddelengebruik, -beleid en handel in roesmiddelen, vanuit een sociaalwetenschappelijke oriëntatie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]