LUMC ontwikkelt lespakket over vapen

door Team Inc.

vapen-is-schadelijk

Er is in de media veel te doen over vapen in relatie tot de gezondheid van jongeren. Eerder werd er al gesproken over een taks, die de prijs van vapes en e-sigaretten drastisch verhoogt. Dit zou jongeren ontmoedigen. Voordat deze wetgeving, of een compleet totaalverbod er is, zijn we jaren verder. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zet daarom in op preventie door educatie en bewustwording.

Het lespakket over vapen is ontwikkeld door LUMC-artsen en is in een maand tijd al 3000 keer gedownload. Bovendien hebben scholen al ruim 350 gastlessen over de elektronische sigaretten besteld. Dat geeft aan dat ook scholen het probleem signaleren en aanpakken.

Bewustwording vapen en longkanker

De artsen hebben in afwachting van verdere wetgeving dit lespakket ontwikkeld. “We willen dat jongeren zich bewust worden van het feit dat ze slachtoffer zijn van een dodelijke en sluwe industrie. We willen hen uitrusten met keiharde feiten over vapen, zodat ze straks sterk genoeg staan om nee te zeggen.”

Het lespakket werd ontwikkeld in samenwerking met de onderwijskundigen Jenna Maas en Nicole Slangen van Wahoe, en met input van meer dan 100 middelbare school docenten. Het lespakket Vapen #jouwkeuze is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Team Westland – samen tegen kanker.

Bron: lumc.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]