skip to Main Content
Menu
Steeds Meer Amerikanen Aan De Mediwiet, Maar Gebruik Onder Moeders Niet Geaccepteerd

Steeds meer Amerikanen aan de mediwiet, maar gebruik onder moeders niet geaccepteerd

Spread the love ✌🏼

Steeds meer Amerikanen accepteren het gebruik van medische cannabis omdat steeds meer Staten in de VS het medisch en recreatief gebruik legaliseren. Uit peilingen van 2018 blijkt dat 60% van de Amerikanen accepteert dat marihuana wordt gelegaliseerd en vindt het moreel aanvaardbaar dat de ‘groene plant’ (als medicijn) wordt gebruikt.

Echter strekt deze publieke acceptatie zich niet uit tot cannabis-gebruikende (jonge) ouders, aldus Business Insider. Zo vertelde enkele geïnterviewde vrouwen, die cannabis gebruikten tijdens en na hun zwangerschap, aan Insider. Nadat zij moeder waren geworden, bleven zij gebruiken. Sommige vrouwen gaven aan dat ze worden veroordeeld vanwege het gebruikt van marihuana als ouder. Zij zijn van mening dat dit oordeel van anderen voortkomt uit misvattingen en stereotypen over het gebruik van cannabis als medicijn.

“Ze rookt wiet rond haar kinderen”

In 2017 vertelde Celia Behar, 45 jaar, een moeder van twee, aan Yahoo News dat het gebruik van cannabis haar ‘een betere ouder’ had gemaakt. Kort daarna hoorde ze een groep andere moeders, op haar dochters school, over haar praten. Een van hen bracht het Yahoo-artikel ter sprake en zei: “Zij heeft hier een dochter. Ze rookt wiet rond haar kinderen en vindt het cool.” “Dat vind ik gewoon walgelijk”, zegt Behar in een interview met Insider.

Behar zei dat ze open is over cannabisgebruik tegen haar kinderen, maar rookt de plant om hen heen niet. Ze houdt ook niet van roken, maar rookt dagelijks kleine hoeveelheden met een zogenoemde vape-pen. Ze vindt dat dit helpt bij het beheersen van angstgevoelens die zich ontwikkelden toen ze voor het eerst ouder werd.

“Mijn hersenen racen met een snelheid die mijn emoties niet kunnen bijhouden,” zo vertelt ze. “Voor mij helpt cannabis om deze emoties in te perken. Ik komt tot rust en stop met het denken aan 9000 dingen die fout kunnen gaan.”

Substantieel bewijs voor mediwiet

Er is substantieel bewijs dat cannabis chronische pijn, misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie en spasticiteitssymptomen bij multiple sclerose kan behandelen, maar slechts matig of beperkt bewijst dat het het werkt bij andere gezondheidsproblemen. Dit blijkt uit een rapport gepubliceerd door de ‘National Academies of Science’ in 2017. Daaraan moet worden toegevoegd dat onderzoek naar cannabis lange tijd beperkt is door wettelijke belemmeringen.

Cannabis vooroordelen en Stoner Moms

Er worden ook grappen gemaakt over het gebruik van Behar door anderen: “Wanneer we door de straat lopen en iemand ruikt wiet dan maken ze een grap dat ik het ben. En wanneer ik een keer wat vergeet, komt het doordat ik high ben.” Dat is onzin zegt Behar: “Ik gebruik het echt medisch, maar mensen gaan er gewoon van uit dat je een suffe moeder bent die werkloos thuis zit en stoned wil worden.”

Moeder Apie Binkley, 33 jaar, zegt dat het oordeel van andere mensen haar motiveerde om Stoner Moms te creëren, een Facebook-community met bijna 24000 volgers. Apie gebruikt ongeveer twee gram marihuana per week, meestal door te roken, en vertelt dat het medicijn helpt de symptomen aan te pakken die veroorzaakt worden door haar chronische pancreatitis. Dit leidt tot frequente en extreme misselijkheid, chronische migraine en een posttraumatische stress stoornis. Ze zegt dat het een misvatting is dat alle cannabis-gebruikende ouders nalatig zijn.
“Mijn kinderen zitten niet naast me en krijgen een ‘contact high’, ik heb geen waterpijpen zo groot als bloemenvazen en ik ga de buurtkinderen geen shot geven,” vertelde Binkley Insider in een e-mail. “We zijn niet lui en onze huizen zijn geen rotzooi omdat we te druk zijn met blowen.”

Alcohol versus cannabis

Zowel cannabis als alcohol zijn middelen die voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Daarom vinden sommige moeders, waarmee Insider sprak, het vreemd dat cannabisgebruik onder ouders veel minder sociaal geaccepteerd in vergelijking met het drinken van alcohol.
“Het is sociaal aanvaardbaar dat mama na een zware dag een glas wijn nodig heeft, maar als we om dezelfde redenen een joint opsteken, zijn we vreselijke drugsverslaafden die geen kinderen mogen grootbrengen,” zegt Binkley. Deze conservatieve mindset is toe aan verandering.

Ouders moeten zich bewust zijn van de effecten van marihuana

Sheryl Ryan, een kinderarts van het Penn State Health Milton S. Hershey Medical Center, vertelde Insider dat ouders op de hoogte moeten zijn van effecten van het psychoactieve bestanddeel in wiet, tetrahydrocannabinol (THC). Hierdoor kunnen mensen trager reageren en gevoelens van angst ervaren. Ze waarschuwde ook tegen het roken van wiet in de buurt van kinderen. Hoewel onderzoek op dit gebied beperkt is, is er enige bezorgdheid dat marihuana-rook schadelijk kan zijn voor kinderen vanwege toxines en teer in de rook, volgens het National Institute on Drug Abuse.

“Er zijn bekende bijwerkingen en bedwelmende effecten waarvan ouders op de hoogte moeten worden gebracht. Het gebruik van mediwiet mag de opvoeding en de kinderen niet in gevaar brengen”, aldus Ryan. “Vergelijk het met dronken achter het stuur zitten.”

Lees het volledige artikel op businessinsider.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top