Home Cannabis Studie wijst uit dat cannabis beter is dan tandpasta als het gaat om het stoppen van gaatjes

Studie wijst uit dat cannabis beter is dan tandpasta als het gaat om het stoppen van gaatjes

door drugsinc

Studie wijst uit dat cannabis beter is dan tandpasta als het gaat om het stoppen van gaatjes

Cannabinoïden hebben ook de potentie om de toename van antibiotica resistente infecties te voorkomen.

Een studie gepubliceerd in de januari-editie van het Cureus Journal of Medical Science, heeft geconcludeerd dat specifieke cannabinoïden gevonden in marihuana – namelijk CBD, CBC, CBN, CBG en CBGA – beter waren in het uitroeien van kolonies bacteriën dan tandpasta merken als Oral B, Colgate en Cannabite F (een plantaardige tandpasta), meldt Mary Jane.

“Cannabinoïden kunnen worden gebruikt als een effectief antibacterieel middel tegen tandplak-geassocieerde bacteriën,” schreven onderzoekers in de krant. “Bovendien biedt het een veiliger alternatief voor synthetische antibiotica om de ontwikkeling van resistentie tegen geneesmiddelen te verminderen.”

Om hun hypothese te testen, namen onderzoekers plaquemonsters van 60 gezonde mensen en onderwierpen ze deze aan een oplossing met een mix van een van de vijf cannabinoïden of een van de populaire tandpastamerken. De met cannabis doordrenkte mengsels hebben de groei van bacteriën beter gestopt dan de in de winkel gekochte merken of de controles die in de studie werden gebruikt.

“Hoewel in de handel verkrijgbare mondverzorgingsproducten aanzienlijk effectief zijn bij het handhaven van de mondhygiëne van de gemiddelde bevolking, bleek uit onze studie dat cannabinoïden aanzienlijk effectief zijn bij het verminderen van het aantal kolonies van de bacteriestammen van de tandplak in vergelijking met de gevestigde synthetische orale verzorgingsproducten zoals Oral B en Colgate”, zeiden onderzoekers.

Het gebruik van cannabinoïden heeft als bijkomend voordeel dat ze de opkomst van antibiotica-resistente infecties, zoals MRSA, voorkomen.

De studie heeft helaas enkele beperkingen, omdat onderzoekers geen statistische analyse van hun gegevens hebben uitgevoerd. En, zoals ze aangeven, heeft ieders mond een andere microbiotische make-up – inclusief verschillende soorten bacteriën – die het trekken van conclusies in het algemeen gevaarlijker maakt.

Maar de resultaten zullen ongetwijfeld stof tot nadenken zijn voor Colgate, die onlangs Hello Products heeft gekocht, een milieuvriendelijk bedrijf dat verschillende soorten veganistische tandpasta’s en mondspoelingen verkoopt, waarvan sommige al zijn voorzien van hennepzaadolie.

Millennial- en Gen Z-consumenten worden steeds kieskeuriger voor hun dagelijkse producten terwijl ze kijken naar de milieu-impact van het productieproces, waardoor bedrijven worden gedwongen stappen te ondernemen om hun CO2-footprint te verkleinen en op zoek te gaan naar nieuwe plantaardige opties.

Colgate lanceerde eerder deze maand zijn eerste “vegan-gecertificeerde” tandpasta.

Bronnen o.a. LFPress (EN), MerryJane (EN), OralHealthGroup (EN), TheGrowthOp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter