Greenbox: trek je cannabis-producten uit de muur

door Team Inc.

2019-01-26-Greenbox: trek je cannabis-producten uit de muur

En weer een technische primeur uit cannabisland: in Los-Angeles staat de eerste, slimme CBD- en cannabis-automaat ter wereld. Straks trek je niet alleen je warme snack of blikje cola uit de muur, maar ook je cannabisproduct voor zowel medicinaal- als voor recreatief gebruik.

De zogenoemde ‘greenbox’ wordt nu nog getest in Los Angeles, waar recreatieve en medicinale gebruikers keuze hebben uit diverse CBD- en cannabisproducten. De automatische kiosk bevat een gebruikersinterface die elk product en de effecten ervan beschrijft. Wanneer je je bestelling hebt ingetoetst, betaal je met een bankpas of Apple Pay.

Een robotarm pikt de producten voor je uit de automaat. Zo simpel is het. Naast een betalingsverwerkingssysteem beschikt de automaat over gezichtsherkenning en een speaker voor een lekker muziekje voor bij je cannabis-aankoop.

Voordelen van de greenbox

De greenbox heeft veel voordelen voor de gebruiker. Zo hoef je niet meer in de rij te staan in een dampende coffeeshop, waar je eerst een half uur naar onderweg bent. “Je zit altijd in druk verkeer in de LA. Je wilt binnenkomen, je product pakken en weer onderweg zijn”, vertelde Zach Johnson, CEO van greenbox Robotics. De greenbox zie je nu alleen nog in verschillende apotheken, maar Johnson hoopt dat de automaten straks ook gewoon op straat te vinden zijn.

In 1996, was Californië de eerste staat die medicinale wiet legaliseerde. In 2018 werd ook het recreatief cannabis gebruik toegestaan, waarna veel Amerikaanse staten dit voorbeeld volgden.

Bron: https://jdreport.com/s-werelds-eerste-intelligente-cannabis-en-cbd-automaat-ter-wereld-staat-in-los-angeles/

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]