skip to Main Content
Menu
Waarom Iedereen Het Op Dit Moment Over Vapen En Vaporizers Heeft

Waarom iedereen het op dit moment over vapen en vaporizers heeft

Spread the love ✌🏼

In de Verenigde Staten dreigt de Trump administratie gearomatiseerde e-sigaretten te verbieden nadat er in Amerika mogelijk zes doden aan gelinkt lijken te zijn.

Donald Trump overweegt plannen om gearomatiseerde e-sigaretproducten te verbieden nadat zes mensen naar verluidt stierven aan vapen-gerelateerde ziekten.

Vapen een “nieuw probleem”

De Amerikaanse president vertelde deze week op een persconferentie dat vapen een “nieuw probleem” was, vooral voor kinderen en jongeren, en bevestigde dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) binnenkort een plan zou voltooien om alle niet-tabakssmaken van de markt te halen.

De FDA verklaarde op dezelfde persconferentie dat er “zes doden en 450 gemelde gevallen van longziekte waren verbonden aan vapen in 33 staten”, meldt de BBC. En deze maand werd Michigan de eerste staat die gearomatiseerde e-sigaretten verbood.

Experts waarschuwen nu dat mensen alle e-sigaretten moeten vermijden totdat de oorzaak van de sterfgevallen en ziekten duidelijk is.

Trump vertelde verslaggevers dat zijn administratie sterke regels zou invoeren om “onschuldige kinderen” te beschermen, verwijzend naar zijn vrouw Melania en de 13-jarige zoon Barron.

“We kunnen niet toestaan dat mensen ziek worden en we kunnen onze jeugd niet zo laten beïnvloeden,” zei hij. “Dat is hoe de first lady erbij betrokken raakte. Ze heeft samen een zoon, dat is een mooie jonge man en ze voelt er heel, heel sterk in mee. Ze heeft het gezien. We lezen het allebei, veel mensen lezen het. Maar mensen sterven met vapen, dus we bekijken het heel, heel goed. ” – zei president Trump.

Ondanks de bezorgdheid dat de recente sterfgevallen zijn toegenomen, hebben analisten opgemerkt dat het fenomeen alleen de VS lijkt te raken, waarbij Politico het probleem omschrijft als “Europa mist ‘ vapenziekte ’”.

Dit is waarom iedereen het heeft over vapen.

Wat is er gebeurd?

In 2019 zijn er in de VS 450 gevallen van longziekte gemeld die te maken hebben met vapen, wat heeft geleid tot zes sterfgevallen.

Maar hoewel honderden gebruikers van e-sigaretten in het land ziek zijn geworden, hebben onderzoekers de oorzaak nog niet vastgesteld.

Sky News merkt op dat “er geen enkel product, ingrediënt of additief is geïdentificeerd, maar in veel gevallen gaat het om apparaten die de stof THC gebruiken die wordt aangetroffen in cannabis”.

CNN meldt dat bij de meest recente dood, die deze week in Kansas plaatsvond, een patiënt betrokken was die ouder was dan 50, een geschiedenis van onderliggende gezondheidsproblemen had en “in het ziekenhuis lag met snel voortschrijdende symptomen”.

Wat hebben regeringen en overheden gedaan?

FDA-woordvoerster Stephanie Caccomo zei dinsdag dat het beëindigen van het probleem een ​​”topprioriteit” was voor het bureau, en voegde eraan toe:

“Op dit moment is meer informatie nodig om beter te begrijpen of er een verband is tussen specifieke producten of stoffen en de gemelde ziekten. ”

Ze voegde eraan toe dat “om de epidemische toename van het gebruik van e-sigaretten door jongeren tegen te gaan, we de wet agressief handhaven en investeren in campagnes om jongeren te informeren over de gevaren van het gebruik van e-sigaretten”.

Als reactie op het nieuws legt de Trump-regering nu de laatste hand aan een verbod op gearomatiseerde e-sigaretten, een voortzetting van een groeiende druk van democraten en republikeinen in het Congres om verboden, leeftijdsgrenzen en andere beperkingen in te voeren.

De Vapor Technology Association weerlegde dat er ‘geen indicatie’ was dat vapen de schuld was voor recente gevallen van longziekte, en voegde eraan toe dat ‘gearomatiseerde vapen producten zijn aangetoond als een van de meest effectieve tools voor stoppen met roken’, meldt Politico.

“Dit traject inzake de gearomatiseerde smaken zou eigenlijk een volksgezondheidstraject zijn,” zei de groep in een verklaring.

In Europa en het Verenigd Koninkrijk geen problemen

Vooral Europa en het VK, waar vapen enorm populair is, hebben echter geen soortgelijke gezondheidscrisis gezien in relatie tot vapen.

Politico meldt dat sommige gezondheidsdeskundigen strengere voorschriften voor vapen hebben aangehaald als reden voor het verschil, en dat een verbod op e-sigaretten mensen zou terugbrengen naar het roken van tabak.

“Je bent mensen die profiteren van vapen door niet te roken angstig aan het maken” zei Clive Bates, een voormalig hoofd van het Britse goede doel Action on Smoking and Health (ASH).

De nieuwssite merkt echter ook op dat het verschil in aantallen tussen Europa en de VS te wijten is aan onvoldoende rapportage in de EU, waar experts niet altijd kunnen zeggen wie er aan deze kant van de Atlantische Oceaan bijhoudt. Een EU-breed rapportagesysteem is nog in de maak en een brede analyse van de veiligheid van e-sigaretten is pas in de herfst van 2020 aan de orde. “

En wat nu?

Het hangt af van wat onderzoekers vinden, maar het tij lijkt zich tegen vapen en het gebruik van de vaporizer te keren.

CNN meldt dat een onderzoek dat in mei in het Journal of the American College of Cardiology is gepubliceerd, heeft vastgesteld dat smaken van e-sigaretten “de cellen langs je bloedvaten en misschien ook je hartgezondheid kunnen beschadigen”, terwijl een ander onderzoek in augustus ontdekte dat vapen “tijdelijk de bloedvatfunctie beïnvloedt bij gezonde mensen”.

Stephen Amesbury, een longarts en arts voor kritieke zorg bij Advocate Condell Medical Center in Illinois, zei dat wetenschappers “heel vroeg in de stadia zijn van het ontdekken van welke problemen kunnen ontstaan ​​door vapen”, maar voegde eraan toe dat “er echt niet genoeg vapen data is verzameld om te zeggen wat er nu gaat gebeuren als we het over 10, 20, 30 jaar later hebben ”, meldt CNN.

Volgens het voorstel van Trump zouden fabrikanten van e-sigarettenverpakkingen vóór mei 2020 goedkeuring van de FDA moeten krijgen.

The Times suggereert dat een dergelijk verbod op smaken “een enorme klap zou betekenen voor de vape industrie”, inclusief bedrijven zoals Juul, die “is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf door de verkoop van nicotineproducten met munt-, fruit- en dessertsmaak”.

Lees meer op TheWeek (EN, bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top