Keihard cashen met Nederlandse mediwiet

door Team Inc.

mediwiet-Bedrocan

De export van medicinale cannabis (mediwiet) gaat exploderen zo voorspelt Bedrocan. Het exportplafond gaat verdwijnen waardoor Nederland meer aanvragen uit het buitenland kan behandelen.

Wanneer de exportlimiet verdwijnt kan het Nederlandse Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) meer internationale aanvragen voor cannabis van van farmaceutische kwaliteit honoreren. Dat betekent booming business voor Bedrocan. Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid stelde dit plan in maart 2023 voor en gaf akkoord voor verdere implementatie.

Internationale vraag naar mediwiet

Er is veel vraag naar cannabis met een farmaceutisch kwaliteitsniveau. Veel telers in het buitenland slagen er echter (nog) niet deze standaard te halen en te standaardiseren. Ook is de teeltcapaciteit soms niet groot genoeg om aan de grote vraag te voldoen. Omdat steeds meer landen legaliseren is er steeds meer vraag naar Bedrocan-producten van medische kwaliteit.

Meer teelt

Naast de exportlimiet verandert ook de teeltcapaciteit. De eerdere beperkingen worden uit het beleid en de huidige aanbestedingsprocedure gehaald. Dit betekent dat er ruimte komt voor teeltuitbreidingen. Hierdoor kan beter worden voldoen aan de gigantische internationale vraag. Wanneer staat dit te gebeuren? Dat is nog even de vraag. Naar verwachting zullen deze veranderingen nog in 2023 worden doorgevoerd. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugdzorg (IGJ) moet zich er nog over buigen.

De Office of Medicinal Cannabis (OMC) blijft actief en bewaakt en controleert alle partijen die door heb zijn goedgekeurd en gecontracteerd. Op die manier wordt kwaliteit gehandhaafd en is er toezicht en controle door de overheid op de cannabishandel. Internationale aanvragen voor mediwiet producten van Bedrocan moet altijd langs het BMC. Ook na de wijziging in het beleid.

Bron: groentennieuws.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]