Health Canada schort licenties van de cannabisproducent Evergreen op

door drugsinc

De gezondheidsorganisatiee Health Canada schort de licenties van de cannabisproducent Evergreen op

De vergunning van de in Canada (British Columbia) gebaseerde cannabisproducent Evergreen Medicinal Supply Inc.’s voor het kweken en verkopen van marihuana is opgeschort door federale toezichthouders. Volgens Health Canada werde de regels en mogelijkheden binnen deze Canadese legale wiet markt niet volledig nageleefd door het bedrijf.

Woordvoerder van Health Canada, Tammy Jarbeau, bevestigde in een e-mail aan dat de overheidsinstantie de mogelijkheid van Evergreen om “gedroogde en verse cannabis, cannabisplanten en cannabiszaden te cultiveren, verwerken en verkopen” in augustus heeft geschorst na een onaangekondigde inspectie die leidde tot een niet-naleving oplegging bij het bedrijf.

“Op 9 augustus heeft Health Canada de licenties van Evergreen Medicinal Supply geschorst om de volksgezondheid en veiligheid te beschermen, inclusief het voorkomen dat cannabis wordt doorgestuurd naar de illegale markt, als gevolg van niet-naleving van bepaalde bepalingen van de Cannabis Act en de Cannabisverordeningen”, zei Jarbeau.

De opschorting van Evergreen Medicinal is de tweede keer dat Health Canada een dergelijke actie oplegt aan een erkende cannabisproducent. Eerder dit jaar heeft Health Canada de verkooplicentie van de in Winnipeg gevestigde cannabisproducent Bonify Holdings Corp. opgeschort nadat bleek dat het bedrijf marihuana verkocht dat men uit illegale bronnen had verkregen.

Daarnaast is het ook zo dat investeerders momenteel wachten op de uitspraak van Health Canada over welke straf het zal opleggen aan CannTrust Holdings Inc., nadat deze toezichthouder heeft ontdekt dat duizenden kilo’s cannabis in niet-gelicenseerde en ongeoorloofde kamers worden geteeld. Mogelijke boetes voor CannTrust variëren van een boete van $ 1 miljoen tot een opschorting of intrekking van het vermogen van het bedrijf om nog legale cannabis in Canada te produceren en verkopen.

Jarbeau van Health Canada zei dat Evergreen reeds antwoord gaf op de opschorting van de licentie op 9 september en “werkt aan corrigerende maatregelen” die nader zullen worden beoordeeld door toezichthouders.

Inspecteurs van Health Canada hebben een onaangekondigde inspectie uitgevoerd in de fabriek van het bedrijf in Saanichton, B.C. in april, zei Jarbeau. De inspectie bracht “een aantal kritische observaties en een algemene niet-conforme beoordeling” aan het licht met betrekking tot de productiepraktijken van het bedrijf, het bijhouden van gegevens, voorraadbeheer en het naleven van licentiecontroles, voegde Jarbeau eraan toe.

De gezondheidsorganisatiee Health Canada schort de licenties van de cannabisproducent Evergreen op
Evergreen heeft een faciliteit van meer dan 5.700 vierkante voet in Saanichton (bron)

Evergreen kreeg zijn licentie om medicinale cannabis te verkopen in maart 2017 en opereerde voornamelijk om legale wiet te produceren voor andere erkende licentieproducenten.

Volgens een persbericht van 2017 van het bedrijf, exploiteert Evergreen een faciliteit van 5.700 vierkante voet in Saanichton – ongeveer 20 kilometer ten noorden van Victoria – en had het gezoneerde goedkeuringen om zijn productieruimte te upgraden naar een extra 150.000 vierkante voet gebied.

Uit Britse rechtbankdocumenten blijkt ook dat Evergreen onlangs is aangeklaagd wegens onbetaalde huur en een verlopen huurovereenkomst. Philip Illingworth, die eigenaar is van het land waarop Evergreen opereerde, zei dat het bedrijf hem $ 425.061 aan huur verschuldigd is en zaken bleef doen ondanks de huur die eind vorig jaar afliep.

Justice B.D. MacKenzie besliste in juli in het voordeel van Illingworth en beval Evergreen om zijn faciliteit eind augustus te verlaten, volgens de gerechtelijke documenten van CanLII.

Shawn Galbraith, de oprichter en CEO van Evergreen, reageerde niet onmiddellijk op meerdere verzoeken om commentaar te geven.

Lees meer op BNN Bloomberg (EN, bron) en Mugglehead (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]