Home Cannabis Zwitserland legaliseert recreatief en medicinaal cannabisgebruik

Zwitserland legaliseert recreatief en medicinaal cannabisgebruik

door Team Inc.

2021-10-20-Zwitserland legaliseert recreatief en medicinaal cannabisgebruik

Zwitserland zal een wetsontwerp opstellen voor de legalisering van cannabisgebruik, nadat een parlementaire commissie heeft bepaald dat de drug niet langer mag worden verboden.

De Commissie voor sociale zekerheid en gezondheid van de Raad van Staten (SGK-S) zei dat cannabis in Zwitserland gereguleerd moet worden om de cannabismarkt te controleren voor een betere jeugd- en consumentenbescherming. De beslissing werd dinsdagmiddag genomen, waarbij 9 van de 11 vertegenwoordigers vóór stemden.

Het doel van de SGK-S is om de zwarte markt voor marihuana in Zwitserland te elimineren. Er wordt nu een wetsontwerp opgesteld in het Zwitsers parlement. Belangrijk is dat het erop lijkt dat niet alleen medisch gebruik zal worden toegestaan, maar ook recreatief gebruik zal worden goedgekeurd.

Nieuwe regelgeving voor cannabis

Er worden een hoop regels opgesteld. Bijvoorbeeld over het telen voor persoonlijk gebruik en belastingkwesties voor teelt en verkoop. De legalisatie heeft steun uit het hele politieke spectrum van Zwitserland, met 40 leden van de Nationale Raad die het initiatief ondertekenen.

Hoewel de Zwitserse wetten voor de productie en het gebruik van wiet relatief streng zijn, is er al geruime tijd een beweging in de richting van legalisering aan de gang. Het lijkt aannemelijk dat de in Zwitserland verkochte cannabis strak uitsluitend door Zwitserse boeren wordt geproduceerd.

Wat zijn de huidige regels in Zwitserland voor cannabisgebruik?

Vanaf medio oktober 2021 is een THC-gehalte van 1 procent in Zwitserland over het algemeen verboden en het gebruik van producten met dit (of hogere) gehalte kan worden bestraft met een boete van 100 frank. “Daarentegen wordt het bezit van maximaal 10 gram voor persoonlijk gebruik niet als een strafbaar feit beschouwd”, stelt de wet, zolang het niet wordt gebruikt door of verkocht aan minderjarigen.

Volgens de wetgeving kunnen cannabisbloemen die bedoeld zijn om te roken met een hoog gehalte aan cannabidiol (CBD) en minder dan 1 procent THC legaal worden verkocht en gekocht.

Lees meer op thelocal.ch

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter