Pubs in VK spuiten toiletten in met anti-cocaïne-spray

door Team Inc.

2021-10-21-Pubs in VK spuiten toiletten in met 'anti-cocaïne'-spray

Lijntjes leggen lijkt verleden tijd nu pubs een anti-cocaïne-spray gebruiken. Zodra cocaïne hiermee in aanraking komt, schijnt het te worden vernietigd.

De spray, Blokit genaamd, vormt een coating op oppervlakken als toiletten, handdrogers, bars en voorkomt op die manier cocaïnegebruik. Drugsveiligheidsexperts hebben kritiek geuit op het middel. De spray wordt uitgeprobeerd in het noordoosten van Engeland, in Darlington, waar 24 pubs de spray op het oppervlak hebben laten spuiten door agenten van Durham Constabulary, meldt VICE.

Drug Pubs

De pubs zijn gekozen omdat er op aanwijzing van drugshonden eerder sporen van cocaïne werden gevonden. De makers achter Blokit zeggen dat 600 gebouwen met een vergunning in het hele land de spray gaan gebruiken. Pubs zijn ook niet het enige doelwit van drugsgebruikers en dealers. Het kan ook werken hogescholen, bioscopen en andere openbare ruimtes.

Ondanks de beweringen van het bedrijf, hebben drugsexperts zich afgevraagd hoe succesvol de spray eigenlijk is, aangezien veel drugsgebruikers vaak geen openbare oppervlakken gebruiken om de drug te snuiven, maar pivéspullen als hun telefoons, sleutels of betaalpassen.

Afgezien van de spray, heeft de politie ook geprobeerd items zoals vaseline of WD40 te gebruiken om oppervlakken te coaten om drugsgebruikers te ontmoedigen. Ondanks dat het werd aanbevolen door de politie, werd het later stopgezet vanwege gezondheidsproblemen, volgens de Daily Mail. Andere maatregelen waren het zoveel mogelijk verwijderen van vlakke oppervlakken en UV-licht om het poeder te detecteren.

Helpt spray tegen cocaïnegebruik?

Adam Waugh, lid van de liefdadigheidsinstelling Psycare UK voor het verminderen van drugsschade, noemde de spray de ‘nieuwste in een lange reeks gimmicks’. “Het probleem is dat geen van deze initiatieven schadelijk drugsgebruik verminderen. Wel kunnen ze de aandacht afleiden van een goed drugsbeleid dat levens kan redden.”

Blokit is naar verluidt gemaakt van een niet-giftig mengsel van harsen en andere actieve stoffen en kost £ 650 voor 60 flessen, volgens een aankoop gedaan door Darlington Borough Council aan Millwood Manufacturing. Ook zijn er posters opgehangen in de pubs om klanten te waarschuwen dat de spray in gebruik is.

De politie van Durham kreeg van Millwood te horen dat er ‘sinds de introductie 80% minder drugs is gebruikt in hun pand’, de cijfers die door technisch directeur Paul Ward als anekdotisch worden aangemerkt. Ward vertelde VICE dat kroegeigenaren hadden gemerkt dat sommige klanten in hun kroeg waren gestopt met drinken sinds de spray in gebruik was genomen. Pubs staan ​​vaak onder druk van de politie om drugsgebruik in hun panden aan te pakken. Britse ketens zoals Mitchells en Butlers testten vorig jaar de spray in 10 ‘probleemcafés’.

Er zijn ook proeven met de spray geweest in Wales, Runcorn en Cheshire. Als het product erin slaagt het drugsgebruik op locaties in Darlington te verminderen dan wordt het waarschijnlijk op meer locaties ingezet.

Lees meer op unilad.co.uk (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]