skip to Main Content
Menu
2020 Belooft Een Bepalend Jaar Te Worden Voor De Cannabisindustrie

2020 belooft een bepalend jaar te worden voor de cannabisindustrie

2019 was een gedenkwaardig jaar voor de cannabisindustrie. Cannabis werd gelegaliseerd in veel Amerikaanse staten, waardoor er al snel een mijoenenbusiness ontstond. De vaping illness kwam voorbij en enkele Noord-Amerikaanse cannabisbedrijven kregen harde wake-up calls.

Waar het jaar 2019 slechts de start was voor de cannabisindustrie lijkt 2020 een veel bepalender jaar te worden. Er is een gezegde dat de cannabisbranche zo snel in beweging is als een mensenleven in hondenjaren. 2020 is amper een week oud of cannabis haalt opnieuw de krantenkoppen omdat illinois het nieuwe jaar begon met de recreatieve verkoop van cannabis. Andere staten komen dit jaar wellicht dichter bij legalisatie. In 2020 kan de food and drug administration (FDA) weer roet in het eten gooien wanneer het gaat om de verkoop van CBD. Ook een wisseling van de wacht in het Congres kan de groene business volledig veranderen en beïnvloeden.

Make it, or break it

“Er komt veel beweging in 2020”, zei Chris Walsh, chief executive officer van Marijuana Business Daily, een handelspublicatie van de cannabisindustrie. “Of het in sommige staten tot daadwerkelijke legalisatie leidt, valt nog te bezien.” Veertien Amerikaanse staten en gebieden hebben de verkoop van recreatieve cannabis voor volwassenen gelegaliseerd. Hoewel voorschriften op sommige plaatsen zoal in Vermont en het District of Columbia nog niet helemaal zijn uitgewerkt. In totaal hebben 33 staten cannabis gelegaliseerd voor medische doeleinden.

Illinois, New York & New Jersey

Illinois blijft dit jaar in beeld nadat het vorig jaar geschiedenis heeft geschreven met het eerste wettelijk vastgestelde recreatieve cannabisprogramma. Kritieke aspecten van het programma zijn onder meer maatregelen voor sociale gelijkheid en rechtvaardigheid die zijn opgezet om mensen te helpen die het hardst zijn getroffen door de war on drugs. New York en New Jersey flirten met legalisatie. De gouverneurs van New York, New Jersey, Connecticut en Pennsylvania kwamen dit najaar bijeen voor een top over de coördinatie van het cannabis- en vapebeleid. New Jersey legt een recreatieve cannabismaatregel voor aan de kiezers in november, en gouverneur Andrew Cuomo beloofde woensdag dat New York cannabis dit jaar gaat legaliseren.

Welke staten legaliseren cannabis in 2020?

Andere staten die mogelijk legaliseren in 2020 zijn Arizona, Delaware, Florida, Minnesota, Montana, New Mexico, North Dakota, aldus Walsh. Alabama, Mississippi en South Dakota zouden nieuwe markten voor medische cannabis kunnen worden. Walsh: “Wanneer je naar de kaart van de VS kijkt, komen we op het punt dat er niet zoveel meer kunnen legaliseren.” De kans is wel groot dat de overige staten de kans krijgen om dit jaar cannabis te legaliseren.

Federale legalisatie

Of nationale legalisatie gloort aan de horizon, valt nog te bezien, zei Walsh. Hoe federale agentschappen hennep, cannabis met minder dan 0,3% tetrahydrocannabinol (THC) en derivaten zoals cannabidiol (CBD) reguleren, kan extreem veel zeggen over hoe de Amerikaanse regering de regulering van andere vormen van cannabis zou kunnen benaderen, zei hij. CBD-producten zijn erg populair, maar ze kunnen op wankele grond staan. Cbd-oliën, crèmes, voedingsmiddelen (edibles) en dranken zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dat zorgde voor een overvloed aan beschikbaarheid na de goedkeuring van de Farm Bill 2018, die hennep legaliseerde maar veel vrijheid liet aan de FDA. De FDA beoordeelt CBD en moet nog formeel advies uitbrengen.

Cannabis 2.0

Cannabis insiders en bedrijven wachten op goedkeuring van de States ACT en de Safe banking act. De eerste wet zou cannabisprogramma’s op staatsniveau erkennen en de tweede helpt banken cannabisbedrijven gemakkelijker te bedienen. Deze nieuwe wetgeving kan een belangrijke rol spelen in het zakelijke cannabislandschap. Naast nieuwe wetten komen er in 2020 waarschijnlijk ook veel nieuwe producten bij. Voornamelijk in Canada waar cannabis 2.0 begint. Edibles en cannabisdrinks zijn volop in ontwikkeling. Canadese beursgenoteerde bedrijven en erkende producenten zijn afgelopen jaar getroffen door een trage marktontwikkeling en hebben zwaar ingezet op nieuwe productvormen. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in 2020? Volg ze bij Drugsinc.

edition.cnn.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top