skip to Main Content
Menu
Bedrijf Heeft Marihuana-adem Analyse Apparaat Gebouwd Die Ze In 2020 Gaan Uitrollen

Bedrijf heeft marihuana-adem analyse apparaat gebouwd die ze in 2020 gaan uitrollen

Breathalyzers zijn op dit moment al meer dan 100 jaar in gebruik en daarbij zijn nog steeds niet alle kleine issues opgelost. Testapparatuur die door de politie wordt gebruikt, wordt vaak niet gekalibreerd of correct onderhouden. Sommige apparaten zijn onjuist ingesteld, wat direct leidt tot valse positieven wanneer de tests worden uitgevoerd.

Helaas zal slecht rijgedrag altijd blijven bestaan. En de tools van de politie zijn evenmin goed genoeg om in het veld te implementeren, maar blijkbaar niet goed genoeg om routineonderhoud of periodieke kwaliteitscontroles uit te voeren. Dit is al een probleem voor burgers, die zich achter de tralies kunnen bevinden als de testapparatuur defect is of niet goed functioneert. Het probleem wordt alleen maar erger naarmate de legalisatie van marihuana zich naar steeds meer landen wereldwijd en staten in Amerika uitbreidt.

Er is momenteel geen veld testapparatuur die het gebruik van marihuana detecteert. Het bedrijf Hound Labs in Californië denkt dat het een oplossing heeft.

Halverwege 2020 is Hound Laboratories van plan om te beginnen met de verkoop van ‘s werelds eerste dual alcohol-marihuana-ademanalysator, waarvan oprichter Dr. Mike Lynn zegt dat hij kan testen of een gebruiker in de afgelopen twee tot drie uur THC heeft ingenomen .

“We mogen dit in ons lichaam hebben”, zei Mike Lynn over marihuana, wat in 2018 legaal werd om recreatief in Californië te gebruiken. “Maar de hulpmiddelen om te onderscheiden of iemand wel of niet marihuana op heeft bestaat nog niet.”

Marihuana werkt niet zoals alcohol, dus het niveau van beperkingen varieert van persoon tot persoon. Bovendien is er geen basis voor bepaling zoals voor alcohol. Dat zal moeten worden opgelost door de staatswetgevers voordat officieren kunnen beginnen te beweren dat iemand “aangetast” alleen omdat de apparatuur THC heeft gedetecteerd. Op dit moment biedt de technologie van Hound Labs alleen nog een ja / nee-antwoord.

De kans is groot dat deze nieuwe technologie zeer binnenkort beschikbaar gaat komen. De oprichter van Hound Labs is ook reserve-afgevaardigde voor het kantoor van de Sheriff’s Alameda County. En dit is het bureau in de Verenigde Staten dat de test met de weedalyzer heeft uitgevoerd.

Het kantoor van de sheriff van Alameda County stemde ermee in de Hound Breathalyzer in het veld te testen.

“Wat we in toenemende mate hebben gezien sinds de toevoeging van de legalisatie van cannabis in Californië, is dat we steeds meer marihuanabestuurders tegenkomen,” zei Seda, woordvoerder van de Alameda County-sheriff. Ray Kelly.

“Het is niet moeilijk om te bepalen of er THC in iemands adem is als ze het hebben gerookt,” zei Kelly. “Het wordt lastiger wanneer ze het via eetwaren binnenkrijgen, wat hier veel populairder zijn geworden. Daarom is het uiterst belangrijk voor wetshandhaving om een dergelijke mogelijkheid beschikbaar te hebben. “

Deze tests zijn volledig vrijwillig en bestuurders die zich eraan onderwerpen, worden niet strafrechtelijk belast, zelfs niet als het apparaat zegt dat ze onder invloed zijn. Maar over een paar maanden – als iedereen het erover eens is dat ze goed genoeg zijn om te worden gebruikt door burgers – zullen de tests niet langer vrijwillig zijn en zullen de gevolgen zeer reëel worden voor de mensen.

Rijden onder invloed maar zonder alcohol gaat toenemen met de legalisatie van marihuana. Maar deze nieuwe technologie begroet worden maar wel met een gezonde dosis scepsis gehanteerd worden. Breathalyzers die alcohol detecteren bestaan ​​al tientallen jaren en zijn nog steeds niet perfect.

Een nieuw apparaat dat belooft recent marihuanagebruik te detecteren alleen omdat onderzoekers zeggen dat consumptie tot drie uur lang kan worden gedetecteerd, moet niet als direct een oplossing worden beschouwd.

Het apparaat stapt in een juridische en wetgevende leegte zonder dat er een vaste basislijn voor marihuana-intoxicatie is. Het kan alleen zeggen dat het THC wel of niet detecteert in de adem van een persoon. Het kan niet bepalen of de hoeveelheid een beetje of teveel is, en niemand heeft aanwijzingen dat een THC-concentratie als schadelijk of illegaal moet worden beschouwd.

Bronnen o.a. SFChronicle (EN), Techdirt (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top