Amsterdam verbiedt cannabis in red light district

door Team Inc.

Amsterdam-nacht

Het wordt binnenkort illegaal om cannabis te roken op straat in de rosse buurt van Amsterdam. De nieuwe wet treedt half mei in werking en heeft tot doel de leefbaarheid te verbeteren. Voornamelijk voor omwonenden die al langer klagen over overlast door toeristen.

Daarnaast moeten sekswerkers om 3 uur ’s nachts sluiten. Lokale media meldden dat bijna alle raadsleden voorstander waren van maatregelen om de overlast voor bewoners te verminderen. Het stadsbestuur maakte donderdag ook bekend dat restaurants en bars op vrijdag en zaterdag om 02.00 uur moeten sluiten en dat er na 01.00 uur geen nieuwe bezoekers meer in het oude stadsdeel mogen komen.

Geen alcohol en cannabis

Momenteel is de verkoop van alcohol in winkels, slijterijen en cafés in de rosse buurt illegaal van donderdag tot en met zondag na 16.00 uur. Nu zal de gemeente verkopers vragen om gedurende die tijd alcohol volledig te verwijderen of aan het zicht te onttrekken. Het is illegaal om alcohol te consumeren in de meeste openbare ruimtes in Amsterdam.

De Nederlandse hoofdstad staat bekend om zijn cannabis en coffeeshops en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. De lokale bevolking vind echter dat het straatdealers aantrekt en dat er meer drugs- en alcoholmisbruik is. Volgens de huidige wetgeving is het nog steeds strafbaar om drugs te bezitten, te produceren of te verhandelen. Volgens het gedoogbeleid mogen coffeeshops onder strikte voorwaarden wiet verkopen.

Één van die voorwaarden is dat coffeeshops geen overlast mogen veroorzaken en moeten stoppen om buitenlandse drugsgebruikers aan te trekken. Naast de nieuwe wetten lanceert de Amsterdamse gemeente in het voorjaar een ‘blijf weg’-campagne om zich te richten op toeristen die naar de hoofdstad reizen voor drugs-, alcohol- en seksdoeleinden.

Bron: bbc.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]