Cannabisaandelen stijgen na winst voor nieuwe president Biden, hoop op legalisatie en solide resultaten

door drugsinc

Cannabisaandelen stijgen na winst voor nieuwe president Biden, hoop op legalisatie en solide resultaten

November heeft drievoudig groot nieuws opgeleverd voor cannabisaandelen: verschillende staten legaliseerden het gebruik van recreatieve marihuana, de presidentiële overwinning van Joe Biden zou kunnen leiden tot meer oproepen tot decriminalisering en twee toonaangevende cannabisbedrijven rapporteerden maandag nog beter dan verwachte resultaten.

Canopy Growth (CGC) steeg met 10% en Aurora Cannabis (ACB) steeg met 20% nadat beide hoger dan verwachte verkopen en afnemende verliezen rapporteerden. Tilray (TLRY), dat zijn resultaten rapporteerde na de slotbel deze maandag, was ook 10% hoger.

Andere cannabisaandelen die stegen, zijn onder meer de wereldwijde cannabisleider Curaleaf (CURLF), Aphria (APHA) en Cronos (CRON), die een grote investering heeft van tabaksgigant en Marlboro-eigenaar Altria (MO).

Belangrijke leidinggevenden uit de sector zijn duidelijk tevreden over de verkiezingsresultaten op zowel federaal als staatsniveau. De chief executive officer van Canopy, die de financiële steun heeft van Corona-eigenaar Constellation Brands (STZ), was bijzonder optimistisch over wat de veranderingen in het politieke landschap voor de industrie zouden kunnen betekenen.

“Wij geloven dat de overwinning van Biden een belangrijke stap is op weg naar federale toelaatbaarheid van cannabis op de Amerikaanse markt door decriminalisering en afschaffing”, zei Canopy CEO David Klein tijdens een conference call met analisten.

“De resultaten van de steminitiatieven laten duidelijk zien dat de steun voor legalisering van marihuana voor volwassenen zich uitstrekt over geografische en partijlijnen en wordt ondersteund door een meerderheid van de Amerikanen. Legale marihuana wordt de Amerikaanse norm”, voegde hij eraan toe. “Dit zal waarschijnlijk de druk op het Congres vergroten om in de zeer nabije toekomst grote federale marihuanahervorming door te voeren.”

De CEO van Aurora, Miguel Martin, klonk ook optimistisch over de mogelijkheid van meer federale wetswijzigingen in de VS.

“De positie van Biden-Harris is duidelijk … ik denk dat het wat meer verduidelijkt zal moeten worden over wat de timing is”, zei Martin, wijzend op de waarschijnlijke tweede verkiezingen om de race voor beide senaatszetels in Georgia te beslissen, die zou kunnen bepalen welke partij de controle heeft, zal een grote impact hebben op wat er daarna gebeurt op federaal niveau.

Decriminalisering zal cannabisaandelen verder doen stijgen

Maar Martin merkte op dat het positieve nieuws over legalisering van de staat bijdraagt aan de groeiende verwachtingen dat de VS zich zullen aansluiten bij andere landen die onlangs cannabis hebben gedecriminaliseerd.

“Wat we zowel in de VS als wereldwijd zien, is een toenemende openheid voor THC-dragende cannabinoïden en dat is een goed voorteken voor een bedrijf als Aurora,” zei Martin.

Decriminalisering zal cannabisaandelen verder doen stijgen
Decriminalisering zal cannabisaandelen verder doen stijgen (afb)

De cannabisleiders hopen ook meer producten in de VS te lanceren die geen THC, de psychoactieve component van cannabis, bevatten.

Zo onthulde Canopy vorige week in Canada een nieuwe lijn dranken die cannabidiol (CBD) bevatten, een deel van de hennepplant dat geen high produceert. Het merk, genaamd Quatreau, zou in 2021 in verschillende Amerikaanse staten kunnen worden geïntroduceerd, aldus het bedrijf.

Bronnen o.a. CNN (EN), MarijuanaMoment (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]