Home Nieuws Apple verbiedt vape apps volledig uit de App Store

Apple verbiedt vape apps volledig uit de App Store

door drugsinc

Apple verbiedt vape apps volledig uit de App Store

“Vanaf nu zijn deze apps die te maken hebben met vapen niet langer beschikbaar om te downloaden.”

De zogenaamde Vape apps of apps die enigszins iets met vapen te maken hebben, zijn niet langer toegestaan in de afgeschermde App store van Apple.

In een verklaring aan Axios bevestigde het bedrijf dat de App Store-richtlijnen nu software verbieden die mensen aanmoedigt of helpt te verdampen. Elke toepassing die een dergelijke persoon diende, zou niet langer beschikbaar moeten zijn om te downloaden. Als je al een vaping-app hebt geïnstalleerd, verlies je de toegang niet en zou je deze volgens Axios opnieuw moeten kunnen downloaden.

2019 11 19 Apple verbiedt apps over vapen uit de App Store vape apps banned
Apple heeft 180 “Vape” gerelateerde apps verwijderd uit de App store (bron)

“Experts in de Verenigde Staten, variërend van de CDC tot de American Heart Association, hebben een verscheidenheid aan longletsels en dodelijke slachtoffers toegeschreven aan e-sigaretten en vapen, zo ver dat ze de verspreiding van deze apparaten een volksgezondheidscrisis en een jeugdepidemie noemen”, zei een woordvoerder van het bedrijf Apple.

“We zijn het er vanuit Apple mee eens en we hebben onze App Store-beoordelingsrichtlijnen bijgewerkt om aan te geven dat apps die het gebruik van deze producten aanmoedigen of vergemakkelijken, niet langer zijn toegestaan.”

De beslissing volgt op een vlaag van mysterieuze door vapen veroorzaakte ziekten in de VS. Op het moment van schrijven waren er 2172 gevallen en 42 doden. CDC, de FDA en andere medische experts onderzoeken de uitbraak van longgerelateerde verwondingen en onthulden vorige week dat vitamine E-acetaat de schuldige is. Het werk van de groep is echter nog steeds aan de gang, en het officiële advies is om e-sigaretten of vapen te vermijden die THC bevatten, de chemische stof die verantwoordelijk is voor de meeste psychologische effecten van marihuana.

“Vooral lopen mensen risico die de producten van informele bronnen zoals vrienden of familie, online dealers of de illegale markt verkrijgen”, zei Dr. Anne Schuchat, hoofd adjunct-directeur van de CDC vorige week.

“Totdat de relatie tussen vitamine E-acetaat en de gezondheid van de longen beter wordt gekarakteriseerd, is het belangrijk dat vitamine E-acetaat niet wordt toegevoegd aan e-sigaretten of verdampingsproducten.”

Vape-apps kunnen gebruikers op verschillende manieren helpen. Sommigen wijzen u naar de dichtstbijzijnde vape-winkel, terwijl anderen kit handleidingen en e-juice-calculators bevatten.

Het is wachten totdat Google met hun verklaring komt en of deze overeenkomt met het standpunt van Apple in de Play Store.

Bronnen o.a. Engadget (EN), Leafly (EN), Metro (EN, afb.), Techcrunch (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter