skip to Main Content
Menu
Amerikaanse Wetgevers Voor Federaal Cannabisgebruik

Amerikaanse wetgevers voor federaal cannabisgebruik

Spread the love ✌🏼

Erik Altieri, de uitvoerend directeur van de ‘National Organization to Reform Marijuana Laws’ (NORML) schrijft dat de VS mogelijk een stem van het Congres zal krijgen om het federale verbod op marihuana te beëindigen. Het voorstel voor de Marijunana Opportunity, Reinvestment and Expungement (MORE) Act wordt mogelijk morgen aan een stemming onderworpen.

De MORE Act is een tweeledige wetgeving die cannabis uit de ‘Controlled Substances Act’ verwijdert en vervolgens op federaal niveau decriminaliseert en staten in staat stelt hun eigen beleid te bepalen. Een van de doelen is om te herinvesteren in bepaalde personen die zwaar gestraft zijn voor niet-gewelddadige cannabisdelicten.

Het wetsvoorstel bevat verschillende belangrijke hervormingen. Naast het volledig verwijderen van cannabis uit de Controlled Substances Act als een ‘Schedule I’ drug zijn er nog andere impactvolle wijzigingen. Veroordeelden of mensen die zijn opgesloten voor lichte cannabismisdrijven worden geholpen of kunnen een nieuwe veroordeling aanvragen.

Voordeel voor bedrijven en artsen

Als de MORE Act wordt goedgekeurd biedt de wet de mogelijkheid voor de ‘Small business Administration’ om bedrijven en ondernemers in de cannabissector te ondersteunen. Bovendien bevat de MORE Act een voorziening om subsidies en financiering te verstrekken aan gemeenschappen die het meest nadelig worden beïnvloed door de volledig mislukte ‘war on drugs’.

Ook staat de wet artsen, die zijn aangesloten bij de ‘Veterans Administration’ , toe om medicinale cannabis aan te bevelen bij PTSS, pijnbeheersing en angst voor (ex)veteranen.

Lees meer op Forbes.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top