skip to Main Content
Menu
Baie Lekker! Kabinet Keurt Wetsvoorstel Goed Om Privégebruik Van Cannabis In Zuid-Afrika Te Reguleren

Baie lekker! Kabinet keurt wetsvoorstel goed om privégebruik van cannabis in Zuid-Afrika te reguleren

Spread the love ✌🏼

Het kabinet heeft het ingediende wetsvoorstel “cannabis voor privédoeleinden” door het parlement goedgekeurd. Dat liet minister van Justitie Ronald Lamola afgelopen donderdag weten in een persconferentie. Het wetsvoorstel regelt het gebruik en bezit van cannabis en de teelt van cannabisplanten voor persoonlijk gebruik.

De wet stelt vast hoeveel cannabis een volwassene mag bezitten en maakt het roken van cannabis op openbare plaatsen strafbaar. In 2018 oordeelde het Grondwettelijk Hof dat het gebruik van cannabis legaal is voor zowel persoonlijk als medisch gebruik. Het is momenteel echter onwettig om het buiten de privéwoning te gebruiken, evenals om het te kopen en verkopen.

Cannabis meest gebruikte drugs in Zuid-Afrika

Volgens het nationale drugsmasterplan dat in juni werd gepubliceerd, is cannabis momenteel de meest gebruikte drug in Zuid-Afrika. Naar schatting 3,65% van de bevolking (tussen de 15 en 64 jaar) gebruikt de drug in een of andere vorm.

Uit de gegevens blijkt dat het gebruik ervan wijdverbreid is onder alle leeftijds- en inkomensgroepen en dat verschillende vormen van de drug om verschillende redenen populair zijn.”Hydroponic en indoor geproduceerde cannabis is ook in opkomst onder de jeugd en welvarende gemeenschappen,” zei het Department of Social Development. Bij deze vorm van hydrocultuur wordt geen grond gebruikt om de cannabis te telen.

Lees meer op businesstech.co.za (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top