Het Canadese cannabisbedrijf Cronos boekt een bedrijfsverlies van $ 31,3 miljoen in het tweede kwartaal

door Team Inc.

2020-08-07- Het Canadese cannabisbedrijf Cronos boekt een bedrijfsverlies van $ 31,3 miljoen in het tweede kwartaal

Het in Toronto gevestigde cannabisbedrijf Cronos Group rapporteerde een bedrijfsverlies van $ 31,3 miljoen voor het tweede kwartaal, samen met $ 40 miljoen aan coronavirus-gerelateerde waardevermindering op zijn Amerikaanse activiteiten.

De netto-omzet voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni was $ 9,9 miljoen, een stijging van 17,9% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Cronos rapporteert in Amerikaanse dollars.

Ongeveer $ 2,2 miljoen van die omzet was afkomstig van de Amerikaanse activiteiten van Cronos. De rest kwam uit het zakelijke segment van activiteiten in andere landen, waaronder re recreatieve en medische verkoop in Canada en internationale belangen in Australië, Colombia, Duitsland en Israël.

Verlies door pandemie

De waardevermindering van $ 40 miljoen, waaronder $ 35 miljoen voor de Amerikaanse eenheid van Cronos en $ 5 miljoen voor zijn CBD-merk Lord Jones, werd toegeschreven aan margevermindering veroorzaakt door pandemie-gerelateerde maatregelen. Dat zijn onder meer loonsverhogingen voor productiemedewerkers, kortingen inclusief gratis verzending en ‘promotie-evenementen’. Cronos geeft aan dat COVID-19 geen wezenlijke invloed heeft gehad op de omzet of omzetgroei in zijn activiteiten buiten de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft zijn Canadese inkomsten uit recreatieve activiteiten niet weten te verbeteren, waardoor het moeilijk is om de prestaties van het bedrijf op de steeds competetievere markt voor volwassenen in Canada te beoordelen. Cronos wordt verhandeld als CRON op de Toronto Stock Exchange en de Nasdaq.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]