Canada nog 10 jaar met een marihuana tekort

door Team Inc.

Canada opende in oktober als eerste G-7 land ter wereld de legalisatie naar marihuana. Van de ene op de andere dag ontstond er een markt van $5 miljard à $7 miljard per jaar (en groeiende). Sindsdien zitten marihuana-aandelen echter in verval. Een van de redenen, is een tekort van de grondstof. En dat tekort kan nog lang aanslepen.

Dat zegt althans Khurram Malik, CEO van Biome Grow uit Ontrario, in een reportage van Newsweek. Op 17 oktober werd marihuana in Canada officieel legaal. Diezelfde dag was de groene grondstof in de helft van Canada al uitverkocht. En volgens Malik kan het nog erger worden.

De CEO van Biome Grow zegt dat ten vroegste in 2020 er een evenwicht kan zijn tussen vraag en aanbod. Maar de tekorten kunnen ook nog 10 jaar aanhouden aangezien de consument terug keert naar de zwarte markt indien ze niet op regelmatig tijdstippen op de witte markt kunnen kopen.

Waarom is er een marihuana tekort?

De vraag naar marihuana in Canada is groot. En zowel de overheid als de producenten hebben boter op hun hoofd voor de tekorten.

Bedrijven hebben lang gewacht om de productie te verhogen. Aangezien financiering moeilijk te verkrijgen is en het hier gaat over honderden miljoenen aan investeringen, hebben ze zo lang mogelijk gewacht tot ze 100% zeker waren dat de wetgeving erdoor zou komen.

Sindsdien is de productie fors gestegen, maar nog onvoldoende.

Anderzijds is er Health Canada dat de marihuanamarkt moet reguleren. In mei hadden ze nog meer dan 500 aanvragen lopen voor een licentie om marihuana te kweken. Gemiddeld duurt de goed- of afkeuring van zo’n aanvraag enkele maanden tot een jaar.

Na het toekennen van een licentie moet men ook nog een verkoopsvergunning aanvragen. Die aanvraag duurt op zijn beurt weer een klein jaar.

Regulering verhindert dus een snelle productie-uitbreiding.

Wat met marihuana-aandelen?

screenshot 1 2

 

Veel producenten van marihuana zien hun omzet nu snel toenemen. Maar anderzijds moeten ze ook enorm veel investeren om hun capaciteit uit te breiden. Op korte termijn weegt dit op de winstgevendheid. En daar houden beleggers niet van.

De komende jaren zal het kaf van het koren gescheiden worden waarbij de winnaars het meeste zullen opbrengen voor de trouwe aandeelhouders.

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.

Lees het volledige artikel op slimbeleggen.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]