Canopy Growth winst en omzet lager dan voorspeld

door Team Inc.

Canopy Growth Corp (Weed) rapporteerde op woensdag 14 november voor het tweede kwartaal een winst die lager is dan verwacht en een omzet die achterblijft bij de voorspellingen. Het aandeel schiet alle kanten op en kent een grillig verloop. Een van de aanwijsbare redenen van deze grillige koersontwikkeling zou het tekort aan marihuana zijn.

Canada legaliseerde de teelt, verkoop en het recreatief gebruik van cannabis in oktober. Van de een op andere dag ontstond er een markt van 5 naar 7 miljard per jaar. Echter kunnen de producenten niet voldoen aan de enorme vraag die er is ontstaan. Sindsdien zitten de marihuana aandelen in verval. Producenten zien hun omzet stijgen, maar moeten ook enorm veel investeren om hun capaciteit uit te breiden. De grote vraag is: zullen de aandelen komende periode nog verder dalen?

Canopy Growth meldt een winst per aandeel van C$-0,89 met een omzet van C$23,33M. Analisten geraadpleegd door Investing.com verwachtten een winst per aandeel van C$-0,11 met een omzet van C$61,44M.

De resultaten zijn te vergelijken met die van dezelfde periode een jaar geleden: de winst was toen C$-0,06 en de omzet C$33,44M. In het afgelopen kwartaal rapporteerde het bedrijf een winst per aandeel van C$-0,40 en een omzet van C$25,9M.

Lees het volledige artikel op investing.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]