Cannabis goed in bed? Bevordert diepe slaap en rust.

door drugsinc

Cannabis goed in bed? Bevordert diepe slaap en rust.

Het bedrijf Devan Chemicals heeft een nieuwe textielbehandeling op basis van een cannabis-extract ontwikkeld voor de productie van beddengoed die een diepe slaap bevordert. Zonder high te worden!

Devan Chemicals uit Ronse ontwikkelt afwerkingstechnologieën voor textiel en stelt nu in staat te zijn om een ingrediënt toe te voegen aan een middel waarmee textiel ‘veredeld’ kan worden.

Dat ingrediënt is cannabidiol (CBD), een niet-psychoactieve cannabinoïde, die voorkomt in cannabis. Je wordt er niet high van, maar zorgt er – net als bij cannabis – wel voor dat je beter slaapt. Ook zou het een evenwicht herstellend effect hebben dat een goede nachtrust helpt vergemakkelijken.

De actieve ingrediënten of extracten zoals CBD en valeriaanwortel worden gebruikt in de slaap bevorderende productreeks van Devan’s merk R-Vital. Deze kunnen worden toegepast op bijvoorbeeld beddengoed of nachtkleding. Wanneer de huid de stof raakt, veroorzaakt wrijving dat de capsules breken, waardoor de ingrediënten aan het lichaam worden afgegeven.

Tevens heeft het bedrijf, dat onder meer ook anti-allergie Purotex als merk voert, arganolie toe gevoegd aan haar R-Vital-assortiment. Slapen op een kussen met arganolie capsules kan helpen om het haar en de hoofdhuid te hydrateren en te voeden. Op eenzelfde manier geldt dat volgens Devan voor het middel Q10 bij herstellen na sporten. Devan presenteert dit alles op de komende Heimtextil, maar is ook op Domotex present.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]