Cirrose, alcoholisme en onderschatte potentie van cannabis om alcoholgebruik te verminderen

door drugsinc

Cirrose, alcoholisme en onderschatte potentie van cannabis om alcoholgebruik te verminderen

Voor miljoenen Amerikanen, en voor mensen in het algemeen, is lever cirrose een probleem of een bedreiging. De meest voorkomende oorzaken van deze aandoening zijn hepatitis en chronisch alcoholisme, die over de hele wereld grote zorgen baren. Hoewel cirrose onomkeerbaar kan zijn, is het zeker te behandelen.

Na legalisatie gedraagt cannabis zich als een ander middel. Een studie over cirrose in november, gepubliceerd in de Annals of Hepatology, vond dat “cannabisgebruik bij patiënten met cirrose resulteerde in gemengde resultaten bij ziekenhuisopnames met leverdecompensatie. Een trend in de richting van een verminderd ziekenhuisgebruik en sterfte werd opgemerkt bij cannabisgebruikers na legalisatie. “

Hoewel legalisatie het mensen mogelijk maakt om verantwoordelijker te leven, suggereren meer gegevens dat cannabis cirrose kan helpen verminderen door de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Uit onderzoek van de Universiteit van Victoria, dat zich concentreerde op een enquête onder 2102 medische patiënten in Canada, bleek dat:

“In totaal 419 (44%) deelnemers een afname van de frequentie van alcoholgebruik gedurende 30 dagen meldden, en 323 (34%) het aantal dranken dat ze standaard dronken per week, en 76 (8%) meldden helemaal geen alcoholgebruik in de 30 dagen voorafgaand aan de enquête. “

Bij cirrose zou preventie de beste medicatie kunnen zijn, dus als cannabis mensen kan helpen het drinken van alcohol te beperken – een van de hoofdoorzaken van cirrose – is dat een grote overwinning.

Het onderzoek van de Universiteit van Victoria ontdekte verder dat degenen onder de 55 die meer dronken en degenen die specifiek medicinale cannabis gingen gebruiken om te stoppen met drinken, aanzienlijk meer kans hadden om het alcoholgebruik te verminderen en helemaal te stoppen.

Preventie cirrose en pijnbestrijding in het verleden, meer hulp van hennep

Hoewel het belangrijk is om een van de hoofdoorzaken van cirrose aan te pakken, is aanvullende behandeling nodig voor degenen die het al hebben. Een voorgestelde behandelingsmethode was om patiënten antioxidanten te geven, aangezien deze verbindingen oxidatieve stress verminderen door positieve veranderingen te veroorzaken, zoals het wegvangen van vrije radicalen.

Meer onderzoek uit november wees uit dat hennep de oxidatie- en lipolyseprocessen van gestripte lijnzaadolie verminderde.

Preventie cirrose en pijnbestrijding in het verleden, meer hulp van hennep
Preventie cirrose en pijnbestrijding in het verleden, meer hulp van hennep (afb)

De studie concludeerde dat “hennepbloeiwijzen kunnen worden gebruikt als een bron van natuurlijke antioxidanten in plantaardige oliën en lipidenproducten om hun oxidatie te vertragen, vooral die welke worden gekenmerkt door een hoge mate van onverzadiging.”

Door het conserveren en verstrekken van antioxidanten om het alcoholgebruik te beperken, is bewezen dat cannabis een krachtig potentieel heeft in de strijd tegen cirrose. De opkomst van legalisatie is klaar om deze gezonde trend alleen maar voort te zetten.

Bronnen o.a. CrossWordSolver (EN), Leaderpost (EN), ScienceDirect (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]