skip to Main Content
Menu
Nieuw-Zeeland Lanceert ‘Medical Cannabis Scheme’

Nieuw-Zeeland lanceert ‘Medical Cannabis Scheme’

Spread the love ✌🏼

Op 1 april – geen grap – lanceerde Nieuw-Zeeland het Medical Cannabis Scheme, waarmee patiënten eenvoudiger toegang krijgen tot medische cannabis. De Medicinal Cannabis Agency, onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, wil dat hoogwaardige medicinale cannabisproducten toegankelijker worden voor patiënten.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de regeling ontwikkeld om de binnenlandse commerciële teelt, productie en distributie van medicinale cannabis mogelijk te maken. Het ministerie stelt de kwaliteits- en licentievereisten vast. De Minister van Volksgezondheid, Dr. David Clark, zegt dat nieuwe regelgeving de lokale teelt en productie van medicinale cannabisproducten mogelijk zal maken dat de pijn van duizenden mensen kan verzachten.

Vergunningen

De eerste vergunningen voor medicinale cannabis zullen naar verwachting medio 2020 worden afgegeven. Momenteel kunnen medicinale cannabispatiënten in Nieuw-Zeeland recepten voor cannabisproducten uit andere landen halen. Dat kan enorme kosten met zich meebrengen. Deze regeling heeft tot doel die kosten voor de patiënt te verlagen door middel van lokaal geproduceerde medicijnen. De medische cannabisproducten die onder de regeling zijn toegestaan, omvatten gedroogde producten en een verscheidenheid aan tabletten en vloeistoffen. Cannabisproducten die worden gerookt zijn niet toegestaan. Patiënten kunnen de cannabisproducten alleen op recept van een arts kopen.

Kwaliteit van leven

In december, toen het plan werd aangekondigd, zei Dr. Clark: “Veel Nieuw-Zeelanders hebben een geliefde zien worstelen met chronische pijn. Medicinale cannabisproducten kunnen een verschil maken in de levenskwaliteit van mensen. Deze voorschriften zorgen voor de infrastructuur die ons in staat stelt om lokaal hoogwaardige medicinale cannabisproducten te kweken, te produceren en te leveren.” Voor 1 april moesten artsen toestemming krijgen van het ministerie om bepaalde producten voor te schrijven. Dit moest per geval bekeken worden. Deze vereisten worden geschrapt in de nieuwe regelgeving, waardoor het voor artsen gemakkelijker wordt om medicijnen aan hun patiënten voor te schrijven.

Kwaliteitseisen cannabisproducten

Het Agentschap is nu begonnen met het aanvragen van vergunningen en de eerste zal naar verwachting medio dit jaar worden afgegeven. Degenen die een vergunning willen aanvragen, moeten al een geschikte, beveiligde locatie hebben met geschikte faciliteiten. Alle geproduceerde en voorgeschreven producten zullen moeten voldoen aan een minimale kwaliteitsnorm die is vastgelegd in de nieuwe regelgeving. Het ministerie merkt op dat: “De minimumkwaliteitsnormen zijn ontworpen om artsen vertrouwen te geven in de kwaliteit en consistentie van alle medicinale cannabisproducten die zij hun patiënten voorschrijven. De normen bevatten geen beoordeling van de veiligheid of werkzaamheid van het product.”

Dr. Clark zei: “In de loop van de tijd zal deze regeling, voor medicinale cannabis van de overheid, mensen helpen door een breder scala aan hoogwaardige medicinale cannabisproducten beschikbaar te stellen. Internationaal is er grote belangstelling voor het potentieel van medicinale cannabis. Deze voorschriften maken het mogelijk voor goedgekeurde bedrijven in Nieuw-Zeeland om te produceren voor zowel de lokale als de internationale markt. Clark: “Er is al veel expertise op dit gebied met 20 bedrijven die momenteel een vergunning hebben om cannabis te kweken voor onderzoeksdoeleinden en nog eens 238 vergunningen voor industriële hennep. Er wordt verwacht dat ten minste enkele van deze bedrijven licenties zullen aanvragen voor medicinale cannabis.”

Lees meer op healtheuropa.eu (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top