Home Aandelen & financieel Cannabisaandelen stijgen na nieuws over MORE-Act

Cannabisaandelen stijgen na nieuws over MORE-Act

door Ties Inc.

2022-03-26-Cannabisaandelen stijgen na nieuws over MORE-Act

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is van plan voor de tweede keer te stemmen over de MORE-Act (Marijuana Opportunity, Reinvestment and Expungement Act). Deze wet zou cannabis op federaal niveau legaliseren.

Het wetsvoorstel maakt deel uit van een lijst die volgende week wordt behandeld. Naast de decriminalisering van cannabis, roept de More Act ook op tot het schrappen van veroordelingen met betrekking tot cannabis en herinvestering in gemeenschappen die het zwaarst zijn getroffen door de ‘war on drugs’.

In totaal stemden 228 Huisvertegenwoordigers voor de MORE-Act. Om echter wet te worden, moet het wetsvoorstel worden aangenomen door de door de Republikeinen gecontroleerde senaat. Dat gebeurde niet. Het nieuws over een nieuwe stemming veroorzaakte een stijging van veel cannabisaandelen.

Cannabisaandelen

Canopy Growth Corp (CGC), +10,00% ,WEED +9,06%. Het Canadese bedrijf staat klaar om onmiddellijk te profiteren van de Amerikaanse legalisatie, aangezien het een optie heeft om Acreage Holdings, een multi-state operator, over te nemen zodra de wet verandert. Aurora Cannabis (ACB), +10,40% steeg met 12%, Cronos Group Inc. (CRON), +5,78% en Tilray Brands Inc. (TLRY), +22,81% steeg met 13,6%.

Lees meer op marketwatch.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter