Home Drugs Drugsmisbruik: Londen wil speciale ruimtes om veilig drugs te gebruiken

Drugsmisbruik: Londen wil speciale ruimtes om veilig drugs te gebruiken

door Ties Inc.

2022-03-27-Londen wil ruimtes om veilig drugs te gebruiken

De gezondheidscommissie van de Londense Assemblee heeft de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, opgeroepen om een ​​nieuwe aanpak te hanteren bij het aanpakken van sterfgevallen door drugs.

De gezondheidscommissie van de Londense Assemblee heeft donderdag een nieuw rapport gepubliceerd waarin de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, wordt opgeroepen om met de regering en de politie samen te werken om een ​​nieuwe aanpak te hanteren voor de aanpak van sterfgevallen door drugs in de hoofdstad.

Duizenden drugsdoden in Engeland en Wales

Sterfgevallen als gevolg van drugsmisbruik liggen erg hoog in Engeland en Wales. Hier stieven in 2020 bijna 3000 mensen door drugsmisbruik, waarvan 296 in Londen. Daarom wil de gezondheidscammisie nu een pilot uitvoeren met speciaal ingerichte ruimtes waar drugs onder medisch toezicht kunnen worden genomen om overdoses te voorkomen.

Drugs testen op evenementen

Het rapport wil ook drugscontroles op locaties en evenementen in Londen, zodat gebruikers de potentie en inhoud kunnen testen van alle stoffen die ze mogelijk van plan zijn te gebruiken. Caroline Russell, voorzitter van de gezondheidscommissie van de Assemblee, zei dat dergelijke maatregelen kunnen leiden tot een vermindering van het groeiende aantal mensen dat hun leven verliest als gevolg van problematisch drugsgebruik.

Lees meer op www.times-series.co.uk (Bron, EN)

Verschillende organisaties in het Verenigd Koninkrijk, waaronder de politie van West Midlands, de Transform Drug Policy Foundation en de Royal Society for Public Health, hebben opgeroepen tot het landelijk uitrollen van drugstests.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter