Amerikaanse cannabisverzekeraars maken zich klaar voor federale legalisatie

door Team Inc.

2021-08-23-Amerikaanse cannabisverzekeraars maken zich klaar voor federale legalisatie

NEW YORK – Verzekeraars bereiden zich voor op een grote toename van de cannabisindustrie nu de legalisering van wiet op federaal niveau steeds dichterbij komt.

36 Amerikaanse staten hebben cannabis gelegaliseerd voor medisch of recreatief gebruik. Verzekeringen voor telers, testlaboratoria en detailhandelaren worden grotendeels in toom gehouden door strikte federale wetten die naast heroïne, methamfetamine en LSD ook cannabis strafbaar stellen.

Verzekeringen voor cannabisindustrie

De verkoop van legale cannabis in de VS steeg vorig jaar met 45% en zal naar verwachting in 2026 $ 41 miljard bereiken, zei het in Colorado gevestigde onderzoeksbureau BDSA. Maar de industrie schreef vorig jaar slechts ongeveer $ 250 miljoen aan polissen, schatten verzekeringsagenten voor Reuters, met een handvol vervoerders die beperkte eigendoms- en aansprakelijkheidsdekking bieden.

Bedrijven hebben ook dekking nodig voor hun planten en diefstal en groteren uitbetalingslimieten volgens verzekeraars, makelaars, agenten, advocaten en eigenaren van cannabisbedrijven die door Reuters zijn geïnterviewd.

Grote behoefte aan cannabisverzekeringen

Aangezien het Congres overweegt de federale wetten te versoepelen, zien verzekeraars kansen. Omdat verzekeraars op staatsniveau zijn gereguleerd, kunnen ze nu dekking bieden in staten waar cannabis legaal is. Federale decriminalisering zou de markt kunnen uitbreiden.

“Er is een overweldigende behoefte aan de juiste soorten verzekeringen”, zegt Rocco Petrilli, voorzitter van de National Cannabis Risk Management Association (NCRMA), een handelsgroep van 3.000 cannabisbedrijven. NCRMA heeft in april een captive-verzekeraar opgericht om dekking te bieden voor eigendom, algemene bedrijfsaansprakelijkheid en productaansprakelijkheid aan leden. Het is van plan om in het vierde kwartaal werknemerscompensatie en autodekking toe te voegen, zei Petrilli. De captive-aanpak biedt alleen dekking aan NCRMA-leden die is afgestemd op hun behoeften.

CannGen Insurance Services, een nationale algemeen verzekeraar van cannabis-, CBD- en henneprisico’s die samenwerkt met commerciële vervoerders, is van plan binnenkort bestuurders en functionarissen (D&O) en aansprakelijkheidsdekking voor arbeidspraktijken in te voeren, via een nieuwe divisie genaamd CannGenPRO, zei Charles Pyfrom, chief marketing medewerker. CannGen distribueert via aangewezen retail- en groothandelsmakelaars om “one-stop-shopping” te bieden.

Sommige grote verzekeraars, zoals Progressive Corp (PGR.N) Farmers Insurance, Liberty Mutual en AXA SA (AXAF.PA), bieden dekking naarmate meer staten wiet legaliseren. Ze verkopen vaak via dochterondernemingen en werken met CannGen of anderen, blijkt uit staatsvergunningen. Progressive zei dat zijn voertuigbeleid aansprakelijkheid en fysieke schade dekt in staten die het vervoer van cannabis hebben gelegaliseerd, maar het verzekert geen ladingen. De andere bedrijven wilden niet reageren.

Dure verzekeringen voor cannabisondernemers

Nieuw beleid kan niet snel genoeg komen voor eigenaren van cannabisbedrijven, die zeggen dat dekking vaak moeilijk te vinden en duur is. Eigenaars van cannabisapotheken vertelden Reuters bijvoorbeeld dat hun premies 20% tot 30% hoger zijn dan een gewone winkelier zou betalen. Voertuigdekking kan tot vier of vijf keer meer kosten, zeiden ze.
D&O-verzekeringen, die cruciaal zijn voor het aantrekken van van kapitaal, zijn ook duur, zegt Gavin Kogan, CEO van Grupo Flor, een erkende teler, distributeur en fabrikant met vijf apotheken in Californië. Hij zei dat hij jaarlijks $ 85.000 tot $ 100.000 betaalt voor $ 1 miljoen aan D&O-bescherming, “en de dekking is superbeperkt.”

Een gebrek aan verzekering kan ook leiden tot operationele uitdagingen en hogere kosten. Lage dekkingslimieten voor vrachtverzekeringen kunnen bedrijven bijvoorbeeld dwingen om zendingen op te splitsen, zei Gene Brown, een verzekeringsagent in Carmel, Californië, die gespecialiseerd is in dekking voor cannabis. “Je hebt soms grote zendingen die grote hoeveelheden cannabis leveren of grote hoeveelheden geld vervoeren”, zei hij. Ze hebben dekking nodig van $ 1 miljoen, maar “je kunt nu maar $ 500.000 krijgen.”

Legalisatie push

Naarmate meer staten cannabis legaliseren, staan ​​Amerikaanse wetgevers onder toenemende druk om te volgen. Vorige onthulde Chuck Schumer, leider van de meerderheid van de senaat, een ambitieus wetsontwerp om cannabis te legaliseren.

In april keurde het Huis van Afgevaardigden een tweeledige wet goed die banken in staat zou stellen diensten te verlenen aan cannabisbedrijven in staten waar dit legaal is. Het is onwaarschijnlijk dat de maatregel van Schumer in zijn huidige vorm wet wordt, gezien de krappe meerderheid van de Democraten in de Senaat, zei Ian Stewart, partner en co-voorzitter van de cannabispraktijk bij advocatenkantoor Wilson Elser.

Toch zeggen analisten en verzekeringsmanagers dat deze wetsontwerpen aantonen dat het Congres langzaam op weg is naar soepelere cannabiswetten. BDSA verwacht een vorm van federale legalisatie in 2022, en Petrilli, van NCRMA, zei dat de verkoop van verzekeringen aan cannabisbedrijven de komende vijf jaar tot meer dan $ 3 miljard zou kunnen stijgen. “Degene die het voortouw neemt bij het aanbieden van redelijk geprijsde verzekeringen voor deze branche met de nodige dekking, zal zeer, zeer succesvol zijn”, zei Kogan.

Lees meer op Reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]